”Keeping time”: Η ομαδική έκθεση με έργα από τις συλλογές PCAI και Fidelity στους Δελφούς

Η Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) και η Fidelity Art Collection εγκαινίασαν τη νέα τους ομαδική έκθεση με τίτλο ”Keeping time” στους Δελφούς που θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου με έργα από τις συλλογές τους .

Το έργο της Carly Glovinski εξερευνά την αυτοσχέδια και ευρηματική διάθεση που συνδέεται με την οικιακή χειροτεχνία και τον σεβασμό προς τη φύση και την ύπαιθρο. Τα στοιχεία του χρόνου και του τόπου ενσωματώνονται στο έργο της, αντιπαραβάλλονται με τη στάθμη της θάλασσας και την εποχιακή άνθιση των λουλουδιών, ενώ σημαδεύονται από την εργασία και τις επαναλαμβανόμενες διαδικασίες.

”Keeping time” PCAI Fidelity Art Collection

Στην έκθεση ”Keeping Time” παρουσιάζει το πιο πρόσφατο έργο της, που φέρει τον τίτλο ”Canning the Sunset” και δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Glovinski έλαβε το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης και εκπροσωπείται από τη Morgan Lehman Gallery στη Νέα Υόρκη. Ζει και εργάζεται στο New Hampshire των ΗΠΑ.

Η Lynne Harlow είναι γνωστή για τις κομψές και μελετημένες εξερευνήσεις της γύρω από το φως και τον χώρο. Δουλεύοντας με τη γλώσσα του μινιμαλισμού, δημιουργεί εντυπωσιακές συναντήσεις χρώματος και μορφής. Το έργο ”Delphi Lodestars” της Harlow που δημιουργήθηκε για την έκθεση αυτή παραπέμπει σε φαινομενικά μαγικά αντικείμενα που συγχωνεύουν το φυσικό και το ανθρωπογενές.

”Keeping time” PCAI Fidelity Art Collection

Η Harlow εκθέτει τακτικά στις ΗΠΑ και διεθνώς. Είναι κάτοχος πτυχίου MFA από το Hunter College και BA από το Framingham State College, και εκπροσωπείται από τις MINUS SPACE και Liliana Bloch Gallery. Ζει και εργάζεται στο Rhode Island των ΗΠΑ.

Στο έργο του Charly Nijensohn ”Beyond the End” μια ομάδα ανθρώπων βρίσκεται να επιπλέει χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενωμένη και απομονωμένη, καθώς αναλογίζεται την κατάρρευση του Σύμπαντος. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο καλλιτέχνης προσκλήθηκε από το PCAI να επεξεργαστεί εκ νέου το έργο του 2007 που γυρίστηκε στο Upernavik τoυ Greenland, με μέλη της κοινότητας των Inuit.

Ο Nijensohn εργάζεται πάνω στην ιδέα της αντιπαράθεσης μεταξύ της ανθρωπότητας και των φυσικών δυνάμεων του Σύμπαντος που την περιβάλλει. Εκπροσώπησε την Αργεντινή στην 50ή Μπιενάλε της Βενετίας (2003) και έχει εκθέσει, μεταξύ άλλων, στην Μπιενάλε της Σιγκαπούρης (2008), στη Whitechapel Gallery (2010) και στην BienalSure (2017).

Keeping Time: μια έκθεση των Συλλογών PCAI και Fidelity στους Δελφούς - Ontime News

Τη βραδιά των εγκαινίων πλαισίωσε εικαστική performance από τις Vigil (Δέσποινα Σανιδά-Κρεζία και Φωτεινή Σταματελοπούλου) με τίτλο ”A border of dying”.

Και καθ’ όλη τη διάρκειά της θα πλαισιωθεί από ένα πρόγραμμα ξεναγήσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ειδικά σχεδιασμένων για παιδιά. Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί την εναρκτήρια εκδήλωση του καλλιτεχνικού προγράμματος του PCAI στο παβιγιόν των Δελφών, ένα πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό μνημείο που σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι κορυφαίοι Έλληνες αρχιτέκτονες Δημήτρης και Πέτρος Πικιώνης κατά τη δεκαετία του 1960.

Ο νέος δυναμικός χώρος του PCAI και της Polygreen με την ονομασία «π» (Pi, Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού) αποσκοπεί στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης με κύριο όχημα τη σύγχρονη τέχνη.

 

Προηγούμενο άρθρο”The Thread” στο Ηρώδειο.
Επόμενο άρθροΤο νησί του Ατλαντικού που κανείς δεν μπορεί να πάει!