'Κάζα Μπατγιό'' επιλέχθηκε σαν το Καλύτερο Μνημείο του Κόσμου για το 2022

Το Κάζα Μπατγιό είναι ένα διάσημο κτίριο στο κέντρο της Βαρκελώνης και είναι ένα από τα αριστουργήματα του Αντόνι Γκαουντί. Το κτίριο αποτελεί αναδιαμόρφωση ενός παλαιότερου σπιτιού, το οποίο επανασχεδίασε ο Γκαουντί το 1904 και ανακαινίστηκε αρκετές φορές από τότε.

Casa Batllo History - Paseo de Gracia

Οι βοηθοί του Γκαουντί Domènec Sugrañes i Gras, Josep Canaleta και Joan Rubió συνέβαλαν στο έργο της ανακαίνισης. Το τοπικό όνομα του κτιρίου είναι Casa dels ossos (Το σπίτι των οστών), λόγω της οργανικής σκελετώδους εμφάνισής του. Αρχικά σχεδιάστηκε για μια μεσαίας τάξης οικογένεια και βρίσκεται σε μια ευημερούσα περιοχή της Βαρκελώνης.

Casa Batllo History- Restoration

Όπως όλα τα έργα που σχεδίασε ο Γκαουντί, μπορούν να χαρακτηριστούν ως μοντερνισμός και αρ νουβό σε μια ευρύτερη έννοια. Το ισόγειο, συγκεκριμένα, είναι ασυνήθιστα δομημένο, με ακανόνιστα οβάλ παράθυρα και πέτρινα τοίχο σμιλεμένο σαν να ρέει. Υπάρχουν λίγες ευθείες γραμμές και η πρόσοψη είναι διακοσμημένη με πολύχρωμο μωσαϊκό, φτιαγμένο από θραύσματα κεραμικών πλακιδίων Trencadís με μια τεχνική που λέγεται Pique assiette. Η οροφή είναι αψιδωτή και μοιάζει με την πλάτη από δράκο ή δεινόσαυρο.

Ανακαίνιση Casa Batllo

Μια θεωρία θέλει το στρόγγυλο χαρακτηριστικό στα αριστερά του κτιρίου, που καταλήγει σε έναν πυργίσκο και σταυρό, να είναι η λόγχη του Αγίου Γεωργίου (του πολιούχου της Καταλονίας), που έχει βυθιστεί στο πίσω μέρος του δράκου.

Casa Battló - Barcelona Private Tours - The Barcelona Feeling

Εξωτερικά η πρόσοψη του Casa Batlló δείχνει να έχει κατασκευαστεί από κρανία και οστά. Το «Κρανία» είναι στην πραγματικότητα μπαλκόνια και τα «οστά» είναι οι κολώνες υποστήριξης.

Casa Batlló tickets and video guide with optional skip-the-line entrance

Ο Γκαουντί χρησιμοποίησε ως πηγή έμπνευσης για την δημιουργικότητα του σε αυτό το κτήριο τα χρώματα και σχήματα που συναντάμε στη θαλάσσια ζωή π.χ. τα επιλεγμένα χρώματα της πρόσοψης είναι αυτά που βρίσκονται στα φυσικά κοράλλια.

Casa Batlló Εισιτήρια

Αυτό το κτίριο είναι ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο έργο και σίγουρα αξίζει την επίσκεψη σας. Εάν αποφασίσετε να κάνετε μια βόλτα μέσα σε αυτό θα δείτε το πόση προσοχή έδωσε ο Γκαουντί στη λεπτομέρεια των σχεδίων του με το να σκέφτεται πράγματα όπως το μεταβλητό μέγεθος των παραθύρων ανάλογα με το πόσο ψηλά βρίσκεται το παράθυρο από την κορυφή του κτηρίου. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να διασφαλίσει ομοιόμορφες συνθήκες φωτισμού στον κάθε χώρο του σπιτιού.

The Modernist Casa Batlló | Gaudí Masterpiece House Barcelona

Υπάρχουν διαθέσιμες ηχητικές ξεναγήσεις από το γραφείο της εισόδου η οποίες θα σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με κάθε ένα από τα δωμάτια.

Casa Batlló, Gaudí's most imaginative work | Dosde

Από τη δεκαετία του 1990, το Casa Batllo φροντίζει η οικογένεια Bernat. Από το 1995, το σπίτι είναι ανοιχτό στο κοινό για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων. Από το 2002, που συμπίπτει με το Διεθνές Έτος του Γκαουντί, άρχισαν να προσφέρουν πολιτιστικές επισκέψεις στο Casa Batlló.

Casa Batlló – Anna Huix

Αυτό το κτίριο είναι ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο έργο και σίγουρα αξίζει την επίσκεψη σας!!!

Περισσότερες Πηροφορίες: https://www-casabatllo-es.translate.goog/?_x_tr_sl=es&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Τζιμ Μόρισον.
Επόμενο άρθροΠανελλήνιες 2022 : Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος