Ιγκλού στην Ελλάδα!

Ο ιδιοκτήτης, Νίκος Ζάψας, άφησε τη δουλειά του στην Άρτα, αγόρασε την 8 στρεμμάτων ορεινή έκταση πριν 9 χρόνια και μαζί με την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε ένα από τα 4 σπίτια–ιγκλού.

Theasis Igloo - Τα μοναδικά πέτρινα Ιγκλού στα Τζουμέρκα | GR-NEWS

Τέσσερις αυτόνομες κατοικίες που μοιάζουν με ιγκλού χτισμένες στη μέση μίας ειδυλλιακής κοιλάδας με έλατα, κάτω από την επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων σε περιμένουν για να να απολαύσεις τη φύση από κοντά και τις ομορφιές της.

Οι αγροτουριστικές κατοικίες Theasis Igloo βρίσκονται μακριά από κάθε είδους θόρυβο, με μηδενική φωτορύπανση.Η γυάλινη οροφή σου προσφέρει μία μοναδική θέα στον έναστρο ουρανό που χάνεσαι στη μαγεία του όταν τον κοιτάς ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου.

ΘΈΑΣΙΣ (Τζουμέρκα, Ελλάδα) - Κριτικές και σύγκριση τιμών - Tripadvisor

Οι κατοικίες είναι στρογγυλές και πυραμοειδείς για την σωστή ροή της ενέργειας στον χώρο ενώ έχουν και γυάλινη οροφή που προσφέρει μαγική θεά στον έναστρο ουρανό.Για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά υλικά όπως ξύλο και πέτρα, τα οποία αφθονούν στη γύρω περιοχή, στην Άρτα και την Ήπειρο ολόκληρη.Ο εσωτερικός χώρος των κατοικιών είναι κυκλικός και αυτόνομος και αποτελείται από το δωμάτιο, στη μέση του οποίου υπάρχει μια σόμπα ξύλου.

Η ξυλόσομπα στο κέντρο σε ζεσταίνει και τα βράδια περνούν υπέροχα με φιλοσοφικές συζητήσεις και λίγο κρασί.Το πρωινό φυσικά σε έναν τέτοιο τόπο είναι ονειρεμένο γιατί είναι παραδοσιακό με ζυμωτό ψωμί και σπιτικές μαρμελάδες. Μπορείτε να το φάτε μέσα στο ιγκλού σας απολαμβάνοντας τους ήχους των πουλιών.

Theasis-Igloo Άγναντα | Τζουμέρκα Ήπειρος

Εκτός από τη ζεστή φιλοξενία των ιδιοκτητών, μπορείτε να παρατηρήσετε την σελήνη, τους πλανήτες κι άλλα ουράνια σώματα με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου skywatcher 10 ιντσών ενώ την Άνοιξη και το Καλοκαίρι υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης συγκεκριμένων μελισσοκομικών εργασιών.

Σπίτι Ιγκλού Τζουμέρκα Πίνδος - Adventure Travel & Accommodation in Greece

Η υπέροχη φύση της περιοχής επιβάλει μεγάλους περιπάτους. Υπάρχουν πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια, ενώ με έναν οδηγό βουνού η εξερεύνηση γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Σπίτι Ιγκλού Τζουμέρκα Πίνδος - Adventure Travel & Accommodation in Greece

Το σίγουρο είναι ότι όποια εποχή του χρόνου κι αν επιλέξετε να πάτε, δε θα θέλετε να φύγετε μόλις φτάσει η μέρα που κάνετε check out.

Προηγούμενο άρθροΤο Tempus-Verum Εν Αθήναις αναζητά νέο συνεργάτη
Επόμενο άρθροΗ Μαρία Καλούδη και ο Νικόλας Λειβαδίτης στο Micraasia – Fez!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος