Το Ίδρυμα Takis στο πλαίσιο της νέας ενότητας δράσεων «Takis–Διάλογοι» προσκαλεί τον Κωνσταντίνο Ρήγο σε μια μοναδική εμπειρία αναβίωσης των performances του πολυσχιδούς γλύπτη Takis με μια σύγχρονη ματιά και χροιά μέσα σε ένα φορτισμένο πεδίο μαγνητικής αλληλεπίδρασης.

Πέντε ερμηνευτές του Χοροθεάτρου ΟΚΤΑΝΑ θα αναμετρηθούν με τα διάσημα έργα του παγκοσμίως αναγνωρισμένου καλλιτέχνη TAKIS σε μια χορογραφία που θα εκτυλιχθεί στους υπαίθριους χώρους του Ιδρύματος ανάμεσα στα πιο εμβληματικά έργα του. Ήχοι, σώματα και γλυπτά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό αισθήσεων που οι επισκέπτες καλούνται να ακολουθήσουν.

Με αναφορά στις πρωτοποριακές performances του εικαστικού καλλιτέχνη αλλά και στο φυσικό περιβάλλον του μουσείου, το κοινό θα βιώσει μια  εννοιολογική και κινησιολογική συνομιλία των χορευτών με τα έργα του πρωτοπόρου εικαστικού της κινητικής τέχνης.

Τα σκηνικά της performance είναι τα ίδια τα έργα του Takis, ενώ οι ήχοι των έργων του αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της  πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Θοδωρή Ρέγκλη.

Μια μοναδική ευκαιρία για τον θεατή να θαυμάσει το έργο και το Ίδρυμα του διεθνούς γλύπτη παρακολουθώντας την performance που ειδικά εμπνεύστηκε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και χορογράφος σε αυτήν την πρώτη ανάθεση της ενότητας «Takis – Διάλογοι».


Takis – Διάλογοι

Carte Blanche στον Κωνσταντίνο Ρήγο

Παραστάσεις: Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου στο Ίδρυμα Takis


Σύλληψη, Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Ρέγκλης

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Βοηθός Xορογράφου: Μαρκέλα Μανωλιάδη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος

 

Συντελεστές Παραγωγής:

Εκτέλεση Παραγωγής: View Master

Συντονίστρια Παραγωγής: Νίκη Ξένου

Φωτογράφος: Νίκος Καρανικόλας

 

Χορευτές: 

Σταύρος Ίκμπαλ

Αναστασία Γαλάτη

Θάνος Ραγκούσης

Μαρκέλα Μανωλιάδη

Σπύρος Ντόγκας

Προηγούμενο άρθροΣινεμά με θέα: Το αγαπημένο μας θερινό σινεμά επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΣτο Πήλιο ο Jason Statham για τις ανάγκες τηλεοπτικής σειράς