Πέντε χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη ο θρυλικός performer και γλύπτης Olivier de Sagazan επιστρέφει στην πόλη για μία και μοναδική παράσταση στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού,την Δευτέρα 24 Ιουλίου στο Θέατρο Κήπου.

Στην παράσταση «HYBRIDATION» ένας άνδρας και μια γυναίκα σμιλεύουν ξανά σώμα και πρόσωπό δημιουργώντας ένα υβρίδιο που ταλαντεύεται ανάμεσα στον δημιουργό και το δημιούργημα,ανάμεσα στο ανδρείκελο και τον χειριστή. Ρευστοποιούν εικαστικά τα όρια της ταυτότητας δημιουργώντας ένα ζωντανό έργο τέχνης εν εξελίξει που διαπραγματεύεται ζητήματα προσέγγισης της ετερότητας όπως αυτή διαμορφώνεται σε συνάρτηση με την ύπαρξη του «Άλλου»


Ο Olivier de Sagazan γεννήθηκε το 1959 στο Κονγκό και μεγάλωσε στη Γαλλία. Σπούδασε βιολογία, αλλά εδώ και δύο δεκαετίες έχει αφιερωθεί στην τέχνη. Στο έργο του ο Sagazan διερευνά το σώμα του, καθώς και τις δομές που καθορίζουν το άτομο, όπως οι επιταγές της κοινωνίας, του πολιτισμού και της ιστορίας. Η δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη
συνίσταται στην τοποθέτηση και διαδοχική αφαίρεση στρωμάτων πηλού έως ότου αποκαλυφθεί ένα άγριο, αρχέγονο και απελευθερωμένο άτομο.

Στην σειρά των έργων Transfiguration & Ηybridation ο Olivier de Sagazan διερευνά την ουμανιστική και αδάμαστη ουσία της ανθρώπινης φύσης, την υπέρβαση ανάμεσα στο ανθρώπινο και μη ανθρώπινο, την κατάλυση τον ορίων της ταυτότητας .

Η δουλειά του ανά τα χρόνια έχει παρουσιαστεί υπό την αιγίδα σπουδαίων φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης, χορού και θέατρου παγκοσμίως. Εμφανίζεται επίσης στην κινηματογραφική ταινία Samsara του Ron Fricke, την τηλεοπτική σειρά Channel Zero του Nick Antosca, καθώς και σε επιλεγμένα Fashion Films με τους Nick Knight και Gareth Pugh.


Σκηνοθεσία : Olivier De Sagazan

Ερμηνεία – Olivier De Sagazan- Stephanie Sant

Καλλιτεχνική διεύθυνση: GaelledeSagazan

Οργάνωση και Εκτέλεση Παραγωγής: MORE 64 Αστικη Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Πολιτισμού &Τέχνης

Υπεύθυνοι Παραγωγής : Mαρία Λάππα – Γιώργος Σταυριανάκης

Επιμέλεια Οπτικής Επικοινωνίας: That long black cloud

Eπιμέλεια Φωτισμού : Νίκος Κεχαγιάς

Καλλιτέχνική Εκπροσώπηση:Μαρία Λάππα


‘Ωρα έναρξης: 22:00

Διάρκεια: 50’


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική Εισοδος: 15€
Ανέργών-Φοιτητικό-Ατέλεια: 12€

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: ΕΔΩ

Η παράσταση αποτελεί παράλληλη δράση της Καλλιτεχνικής πλατφόρμας «MovementResearchProject 2023 «Υβριδικά Μανιφέστα»

Προηγούμενο άρθροΚαλοκαιρινή περιοδεία: “Θανάσης Αλευράς – “40+Βγαίνω!”
Επόμενο άρθροΟ Όρκος ΙΙ: Επιστρέφει με νέα επεισόδια