«Η Βικτώρια πάει διακοπές…» με δύο επισκέψεις σε μουσεία και πάρκα

Το εργαστήριο τέχνης για παιδιά «Η Βικτώρια πάει διακοπές…» εντάσσεται στον εκπαιδευτικό άξονα «ΒικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ» του Victoria Square Project και οργανώνει την 1η και στις 2 Ιουλίου δύο επισκέψεις σε μουσεία και πάρκα.

To καλοκαίρι έφτασε, ώρα να περιηγηθούμε σε μουσεία και πάρκα της πόλης μας. Μέσα από δύο επισκέψεις σε μουσεία και πάρκα τα παιδιά προσεγγίζουν θέματα όπως η ταυτότητα και ο τρόπος έκφρασής της στην τέχνη μέσα από τα έργα της αρχαιότητας μέχρι και σήμερα.

Έπειτα από τις εξερευνήσεις στο μουσείο και στο πάρκο, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν όχι μόνο με έργα διαφόρων εποχών και τεχνοτροπιών αλλά και με τις ίδιες έννοιες του μουσείου και της έκθεσης, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από τις επισκέψεις.

Γιατί ασχολείται ο κόσμος με την τέχνη; Τι σχέση μπορεί να έχει ένα αρχαιοελληνικό άγαλμα με μία σύγχρονη γιγάντια ψηφιακή εγκατάσταση;

Παρασκευή 1 Ιουλίου → Επίσκεψη στην έκθεση «Plásmata: Bodies, Dreams, and Data» στο Πεδίον του Άρεως

Σάββατο 2 Ιουλίου → Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο VSP και δημιουργία μιας μικρής έκθεσης ή performance

Η είσοδος στους χώρους επίσκεψης είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά. Η πρόσβαση σε αυτούς θα είναι οργανωμένη από το Victoria Square Project. Παρ’ όλα αυτά η παρουσία ενός γονέα ή κηδεμόνα είναι απαραίτητη μέχρι την είσοδο στο μουσείο και/ή στο πάρκο.

Προηγούμενο άρθροPark your Cinema & Park your Cinema Kids.
Επόμενο άρθροΑλκίνοος Ιωαννίδης Live – Καλοκαίρι 2022.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος