Στην εποχή της ταχύτατης ενημέρωσης η επικοινωνία και η κριτική σκέψη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις και δεξιότητες. Η εξοικείωση των μαθητών με την γρήγορη και αποτελεσματική σύνταξη επιχειρημάτων για εύρος κοινωνικών θεμάτων αποτελεί απαραίτητο εργαλείο τόσο για την ακαδημαϊκή όσο και για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Έρευνες από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι οι μαθητές που συμμετέχουν σε debates αναπτύσσουν την κριτική και αναλυτική σκέψη τους, αποκτούν σφαιρικότερη κατανόηση ενός γνωστικού αντικειμένου, σε σχέση με απλές μεθόδους διδασκαλίας, και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση στην έκφραση των απόψεών τους.

H Καλλίνα Μπασλή, προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Σχολικού Debate για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προτείνει σε νέους 16-18 ετών, μέσα από τη διαδικασία του debate και της ρητορικής, την ανάπτυξη των ικανοτήτων αυτών σε ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε μαθητές Λυκείου με στόχο να αναπτύξουν τη δυνατότητα να αναλύουν επιχειρήματα σε βάθος, να εξετάζουν πολύπλευρα ένα θέμα και να επεξηγούν τις σκέψεις τους με τρόπο δομημένο και αποτελεσματικό τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο.

Πραγματοποιείται μέσω zoom

Τελική ημερομηνία εγγραφών: 20/1/2023 στις 16:00

Αποστολή κωδικών zoom: Κάθε τελευταία Παρασκευή πριν την ημέρα διεξαγωγής του προγράμματος στις 16:00

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 17
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η χρήση μικροφώνου και η ενεργή κάμερα.

Προηγούμενο άρθρο«Γειτονιές στο πιάτο»: Στον Νέο Κόσμο των προσφύγων της Μικράς Ασίας
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Γεννήθηκε Γαλλίδα Συγγραφέας Και Φεμινίστρια Σιμόν ντε Μποβουάρ
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος