Η τελευταία παράσταση της ενότητας Μυθολογίες : ''Τα Τέρατα, τα Πλάσματα & η βάρκα''

Σήμερα, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 19.00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στον Θόλο την τελευταία παράσταση της ενότητας Μυθολογίες με τίτλο «Τα Τέρατα, τα Πλάσματα και η βάρκα» σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου και επί σκηνής τον Αποστόλη Ψυχράμη και τον Νίκο Γαλενιανό.

Στις Μυθολογίες, δύο αφηγητές, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός, καθένας με τα δικά του εργαλεία, πιάνουν το νήμα ενός μύθου με χιούμορ και φαντασία και οδηγούν το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια. Μαζί τους ξαναγνωρίσαμε τον Μινώταυρο, την Αργοναυτική εκστρατεία, τους Άθλους του Ηρακλή και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες. Σαν ένα θεατρικό παζλ που ανοίγει νέες διαστάσεις, πιθανότητες και ιστορίες στους μύθους που ήδη γνωρίζουμε και αγαπάμε. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας είναι αντικείμενα, τραγούδια, όλα τα πιθανά ηχοχρώματα που μπορεί να παράγει ένα πιάνο και ηλεκτρονικοί ήχοι που κυκλώνουν τη σκηνή. Μια ευφάνταστη αφήγηση που δείχνει ότι, ανάλογα με το από που κοιτάμε μια ιστορία, αυτή παίρνει μια νέα μορφή, που ούτε καν την είχαμε φανταστεί.

Η Σοφία Πάσχου σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Αρχή» και στη LISPA (London International School Of Performing Arts) στο Λονδίνο. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το Pedagogical Training Program στη LISPA. Στη συνέχεια εντάχθηκε ως καθηγήτρια στο δυναμικό της σχολής και δίδαξε στο Λονδίνο και το Βερολίνο. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας “Patari Project”, με την οποία έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: “10cm Up”, “Οδύσσεια”, “Ο Μπαλ στον Αέρα”, “Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο”, “Μύτη”, “Χιονάνοι”, “Θεογονία, Ένα Μεγάλο Γλέντι” (Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου) και “Τέσσερις Εποχές” (Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής).

Έχει, επίσης, σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: “Τραμπάλα” (Εθνικό Θέατρο), “Σκλαβί” (θέατρο Πόρτα, σε συν-σκηνοθεσία με τον Θ. Μοσχόπουλο), “Mute” (Θέατρο του Νέου Κόσμου) και “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική” (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος). Η εκπαιδευτική της δραστηριότητα περιλαμβάνει μαθήματα και σεμινάρια σε παιδιά, εφήβους και ηθοποιούς. Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και είναι εξωτερική συνεργάτης του εργαστηρίου θεάτρου “Ξένια Καλογεροπούλου”. Επίσης είναι εξωτερική συνεργάτης του London Bubble και του BE-Festival. Έχει διδάξει στις σχολές BSA (Birmingham School of Acting) και στο National Theatre της Αγγλίας.

Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€

Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567

Προηγούμενο άρθρο«Καλύτερα δε γίνεται!» __ Πρεμιέρα για τη Ναταλία Γερμανού
Επόμενο άρθρο”Bros”, μια παράδοξη τελετουργία για τον νόμο και την τάξη
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος