Ύστερα από πρόσκληση του Harbour City, του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου του Χονγκ Κονγκ, ο διάσημος Γάλλος καλλιτέχνης JR με τις υπερμεγέθεις εντυπωσιακές δημιουργίες του αποκάλυψε τη νέα του εγκατάσταση στην Ασία με τίτλο GIANTS: Rising Up” που θα εκτίθεται έως τις 23 Απριλίου 2023 στο Ocean Terminal Deck.

Η γιγαντιαία καλλιτεχνική εγκατάσταση απεικονίζει μια υπερφυσική άλτρια που αιωρείται στον αέρα δίπλα στο εμβληματικό λιμάνι Victoria Harbour του Χονγκ Κονγκ, με το σώμα της να λυγίζει με χάρη και το κεφάλι της να κοιτάζει προς τα πίσω τον ορίζοντα.

Η εγκατάσταση ύψους 12 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων αλληλεπιδρά με το περιβάλλον καθώς δημιουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση σαν η αθλήτρια να πηδάει ψηλά από το έδαφος και απολαμβάνει την αίσθηση της ελεύθερης πτώσης.

Ο JR αυτή την φορά καινοτομεί, προσθέτοντας μια ιαπωνική πινελιά στο έργο του, υιοθετωντας στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής δεξιοτεχνίας της, τοποθετώντας σκαλωσιές από μπαμπού.

Ο διάσημος καλλιτέχνης JR, ο οποίος έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,7 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, επιστρέφει στο Χονγκ Κονγκ με την πανύψηλη καλλιτεχνική του εγκατάσταση μετά την τελευταία του επίσκεψη πριν από δέκα χρόνια:

«Είναι μια πρόσκληση να απογειωθείς, να πετύχεις περισσότερα», αναφέρει σε δηλώσεις του ο καλλιτέχνης. Ένα έργο συνδεδεμένο με την εγκατάσταση GIANTS στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, η οποία απεικόνιζε τρεις ανώνυμους αθλητές με τις τέλειες χειρονομίες τους σε όλη την πόλη που έτυχε εξαίρετης υποδοχής από το κοινό.

Ο JR είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις υπερμεγέθεις ασπρόμαυρες εγκαταστάσεις του και τις φωτογραφικές εγκαταστάσεις του σε δημόσιους χώρους για να εμπλέξει τους ανθρώπους της κοινότητας. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερες από 40 πόλεις με περισσότερες από 80 εντυπωσιακές εκθέσεις, όπως στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, στο Παλάτσο Φαρνέζε στη Ρώμη, στην Πυραμίδα του Χαφρέ στην Γκίζα.

Προηγούμενο άρθροΦεστιβάλ της Άνοιξης: Η εαρινή γιορτή της μουσικής και του χορού!
Επόμενο άρθροAthens Bike Festival 2023
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος