Φορολογικές δηλώσεις 2022: Αναλυτικά η λίστα με τις κατηγορίες που απαλλάσσονται από φόρο

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι πιθανότατα να μην υπάρξει νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, παρά τις πιέσεις που ασκούνται προς αυτή την κατεύθυνση από φορείς και λογιστές.

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι την Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 15:00.

Μέχρι πρότινος υπήρχε η πληροφορία ότι στο υπουργείο οικονομικών υπήρχε στο τραπέζι των συζητήσεων το σενάριο παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για ένα μήνα, έως το τέλος Αυγούστου.

Από τη μία, ο αργός ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από την άλλη, το «έμφραγμα στα λογιστικά γραφεία» έβαλαν σε σκέψεις του ιθύνοντες για παράταση.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν ότι, φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και συγκεκριμένα από τις 30 Μαρτίου 2022.

Πάντως, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 4,741 δηλώσεις, ενώ εκτιμάται ότι θα πρέπει να υποβληθούν περί τα 6,4 εκατ.

Απομένουν δηλαδή να υποβληθούν 1,6 εκατ. δηλώσεις, δηλαδή θα πρέπει να υποβάλλονται κάτι περισσότερο από 100.000 δηλώσεις την ημέρα, πράγμα που χαρακτηρίζεται από τους παράγοντες του υπουργείου, εφικτό.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Ο Γουώλτ Ντίσνεϋ Εγκαινιάζει Και Ανοίγει Τη Disneyland Στο Άναχαϊμ Της Καλιφόρνια.
Επόμενο άρθροΠεριοδικο Travel and Leisure: Δύο ελληνικά νησιά στην κορυφή της λίστας!
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.