Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles (Los Angeles Greek Film Festival – LAGFF), το ετήσιο φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Los Angeles που εδώ και 16 χρόνια παρουσιάζει νέα έργα Ελλήνων κινηματογραφιστών παγκοσμίως, πρόκειται να επεκτείνει την αποστολή του και το εύρος δράσης του από τις αρχές του 2023 με μια ατζέντα στο πλαίσιο του προγράμματος ”Global Greek Film Initiative” (GGFI).

Το GGFI σχεδιάστηκε στρατηγικά από την ομάδα του LAGFF με σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς νέων ετήσιων προγραμμάτων για την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας, ΗΠΑ και Ελλήνων της Διασποράς, την αύξηση ευκαιριών απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ στοχεύει να γίνει το hub της Βόρειας Αμερικής για ελληνικά κινηματογραφικά προγράμματα και πρωτοβουλίες παγκοσμίως.

Η Lia Bozonelis, Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέας – παραγωγός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF, η οποία συνέλαβε την ιδέα ενός πολυεπίπεδου προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δήλωσε ότι «η Ελλάδα βιώνει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία διεθνούς παραγωγής που κέρδισε με κόπο. Με το συνδυασμό γνώσεων και εμπειρίας μαζί με την αποστολή και τους πόρους του οργανισμού μας, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει κέντρο παραγωγής ταινιών και παγκόσμια βάση για την ανάδειξη νέων ταλέντων».

«Η μακροπρόθεσμη επιτυχία απαιτεί να προσαρμόζεσαι, να αλλάζεις και να είσαι relevant κάθε μέρα», δηλώνει ο Άρης Κατωπόδης, Διευθυντής του LAGFF. «Οι αλλαγές είναι καλές. Σε ευρύτερο πλαίσιο, το GGFI αντιπροσωπεύει την αυξανόμενη επιρροή της Ελληνικής Διασποράς στην Ελλάδα, ειδικά σε μια εποχή που η Ελλάδα γίνεται σημαντικός κόμβος κινηματογραφικής παραγωγής στη Νότια Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον Πάνο Κουάνη, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), «σε λιγότερο από πέντε χρόνια, η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για γυρίσματα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως. Ειδικά το 2021 γυρίστηκαν στην Ελλάδα περισσότερες από 10 παραγωγές υψηλού budgetγιατις Amazon, Netflix, Paramount Studios, Apple TV, Millennium Films, λόγω του πολύ ανταγωνιστικού επενδυτικού και φορολογικού κινήτρου που παρέχεται».

«Η ξαφνική εισροή αμερικανικής και διεθνούς κινηματογραφικής παραγωγής στην Ελλάδα προκάλεσε την επείγουσα ανάγκη για βιώσιμη βιομηχανική υποδομή και καλά εκπαιδευμένα συνεργεία», πρόσθεσε ο Έρση Δάνου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και συνιδρύτρια του LAGFF. «Η πρωτοβουλία GGFI έρχεται για να συμβάλει στις προσπάθειες προσφέροντας workshops, μαθήματα κατάρτισης και υποτροφίες».

Προηγούμενο άρθροΠύρρος Δήμας: Το Νέο του Βιβλίο
Επόμενο άρθρο5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος