Φεστιβάλ ART4MORE

Τo Φεστιβάλ ART4MORE επιστρέφει από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Α. Τρίτσης».

Στο φεστιβάλ αυτό που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η τέχνη είναι το μέσον για να βρει ο άνθρωπος την αλλοτινή του σύνδεση με τη φύση. Στόχος, η επανάκτηση της ψυχικής μας υγείας και η διασφάλισή της για τις επόμενες γενιές.

Σύγχρονοι δημιουργοί ευαισθητοποιούν το κοινό για το πλέον επείγον ζήτημα της εποχής. Εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, εργαστήρια, ομιλίες, performances, μουσική.

Εκθέσεις

Οθωνική Αυλή | 14 Οκτωβρίου, 17.00 – 21.00 | 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 11.00 – 21.00

Έκθεση Eco Ment Art: Μικρά γλυπτά, ηχοτοπία, εικαστικές παρεμβάσεις και ακτιβιστικά έργα, σε μια έκθεση εσωτερικού χώρου, πλήρως ενσωματωμένη & συνυφασμένη με το φυσικό περιβάλλον.

Έκθεση έργων ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας από το Οικοτροφείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Ι» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΙΙ» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ». Επετειακή Έκθεση “Art Residencies σε Δομές Ψυχικής Υγείας” & Πρόγραμμα “Art Mentoring”, σε συνδημιουργία με φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, “Καλλιτεχνήματα 2022” & “Φωτογραφική Έκθεση Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας”.

Προβολή μίνι ντοκιμαντέρ της οργάνωσης Aegean Rebreath, που εργάζεται στοχευμένα για την προστασία και αναβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος (Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 17.00-19.00).

Εργαστήρια

Οθωνική Αυλή | 15 & 16 Οκτωβρίου

Workshops για μικρούς και μεγάλους, είτε αμιγώς καλλιτεχνικά, είτε εργαστήρια που συνδυάζουν την τέχνη με τη θεραπεία (art as therapy), με στόχο την ενδυνάμωση της οικολογικής συνείδησης και τη θεραπευτική σύνδεση με τη φύση, πάντα μέσω της τέχνης.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων για τα εργαστήρια.
Είσοδος ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής

Performances

Μητροπολιτικό Πάρκο «Α. Τρίτσης» | 15 & 16 Οκτωβρίου

Θεατρικές παραστάσεις που καθηλώνουν τον θεατή στην στιγμή με εναέρια ακροβατικά, χορό, ζωντανά γλυπτά & performances συνυφασμένες με το φυσικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας στοιχεία του περιβάλλοντα χώρου.

Μουσική

Μουσικές και ερμηνείες που εξερευνούν τη διαφορετικότητα και ηχούν συναίσθημα, επιδιώκοντας να μοιραστούν με το κοινό ένα ταξίδι χωρίς περιορισμούς

Μαρία Παπαγεωργίου | Ανοιχτό Θέατρο του Πάρκου «Α. Τρίτσης» | 15 Οκτωβρίου | 19.00 – 21.30

H Μαρία Παπαγεωργίου ανεβαίνει ξανά με όλους τους συνεργάτες της στη σκηνή και μοιράζεται μαζί με το κοινό από κοντά μουσικές και συναισθήματα.

Παντρεύοντας τη μελωδικότητα των εγχόρδων με τον δυναμισμό των ηλεκτρικών οργάνων, φτιάχνει μια ενότητα τραγουδιών που συμπεριλαμβάνει, πέρα από τη δισκογραφία της, αγαπημένους της τραγουδοποιούς και συνθέτες, στιγμές από σπουδαία συγκροτήματα, καινούριες κυκλοφορίες συναδέλφων της που θα ήθελε να τραγουδήσει, αλλά και αναφορές σε πολύτιμα στιγμιότυπα της έντεχνης και της παραδοσιακής μουσικής, σε ένα πρόγραμμα που δεν γνωρίζει περιορισμούς και σύνορα, αλλά κάθε φορά επιλέγει ό,τι πιο αυθεντικό αξίζει να μοιραστεί.

Μουσικοί: Μιχάλης Βρέττας – Βιολί, Γιώργος Καρδιανός – Κιθάρα, Γιώργος Ντάνης – Μπάσο, Κρίτων Μπελλώνιας – Τύμπανα, Σοφία Ευκλείδου – Τσέλο. Management/Οργάνωση παραγωγής: Prospero

Contradictions, Χρήστος Κλαδάς – Γιώργος Σταυρουλάκης | Οθωνική Αυλή Πάρκου «Α. Τρίτσης» | 14 Οκτωβρίου | 20.00 – 21.00

Ο σαξοφωνίστας Χρήστος Κλαδάς και ο κιθαρίστας Γιώργος Σταυρουλάκης συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον τζαζ ντουέτο. Με ξεχωριστές αξιοσημείωτες πορείες στον χώρο της ελληνικής τζαζ, πολυδιάστατοι, ευρηματικοί, γεμάτοι ενέργεια και χιούμορ, επικοινωνούν την αγάπη τους για την τέχνη του αυτοσχεδιασμού, ερμηνεύοντας κλασικές τζαζ συνθέσεις, με ήχο σύγχρονο και τρόπο νεωτερικό.

Ομιλίες

Οθωνική Αυλή Πάρκου «Α. Τρίτσης» | 14 Οκτωβρίου | 17.00 – 20.00

FORUM με Θεματική: “EcoMentArt”, με ομιλητές από τον χώρο του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, της ψυχικής υγείας και των επιστημών, για το επίκαιρο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, που επιδρά στην κατάσταση της ψυχικής υγείας του ανθρώπου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για τη συμμετοχή στις παραστάσεις και τη συναυλία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο άρθροΘέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ : Χειμώνας 2022-2023 – Πρόγραμμα παραστάσεων
Επόμενο άρθροABYSS IN : Θριαμβεύει στο Global Nonviolent Film Festival και καθιστά τον Αϊβάζη υπολογίσιμη δύναμη στη διεθνή κινηματογραφική σκηνή!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος