Φαίη Σούκου η συγγραφέας με διδακτορικό στην ανοσολογία του καρκίνου
Η Φαίη Σούκου γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Λάρισα το 1982. Είναι απόφοιτος βιοϊατρικών επιστηµών πανεπιστήµιου του Λονδίνου και κάτοχος διδακτορικού διπλώµατος µε ειδίκευση στην ανοσολογία του καρκίνου.
Από το 2003 µέχρι σήµερα, αποτελεί µέλος ερευνητικών οµάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πάντοτε την ενδιέφερε ο τοµέας της ψυχο-νευρο-ανοσολογίας (PΝΙ), ένας κλάδος που µελετά τη σχέση των ψυχολογικών διεργασιών µε το νευρικό και ανοσιακό σύστηµα του ανθρώπινου σώµατος.
Παράλληλα µε την ερευνητική της καριέρα, απέκτησε δίπλωµα ψυχοκινητικής ανάπτυξης παιδιών και εφήβων, ενώ µελετούσε την επίδραση του συναισθήµατος στην άµυνα του οργανισµού. Με τη συγγραφή ασχολείται από το 2017 και κύριο θέµα της είναι να περιγράφει βιολογικά τι συµβαίνει µέσα µας έπειτα από οποιοδήποτε εξωτερικό κίνητρο.
Με την συγγραφή ασχολείται από το 2017 με δημοσιευμένα έργα το κοινωνικό μυθιστόρημα ”Οι άσχημοι φίλοι μου” (Νουβέλα)  από τις Εκδόσεις Πηγή τον Φεβρουάριο του 2021 και το μυθιστόρημα βιο-επιστημονικής φαντασίας “Τεό, ο Ερωτοιός” (Μυθιστόρημα)  από τις Εκδόσεις Άλλωστε τον Απρίλιο του 2021.

 

 

Σε αυτό το μυθιστόρημα, ο έρωτας είναι ιός. Τον κολλάς ή στον κολλάνε, ζει μέσα σου, κάνει τον κύκλο του, μία μέρα, δύο εβδομάδες, μήνες, χρόνια, μια ζωή, δυό ζωές, και όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος του, αφήνει κουσούρια. Ο Τεό είναι Ερωτοϊός και μεταδίδεται κυρίως από τις αμήχανες αλλά αμοιβαίες, ανάσες. Κύρια είσοδος μετάδοσης είναι τα αυτιά. Σε αυτό το μυθιστόρημα φαντασίας, ο Τεό περιγράφει την ζωή του μέσα στο σώμα της Νέλλυς, ένα σώμα μολυσμένο από έρωτα. Όλες οι αντιδράσεις των μικροοργανισμών, που έχουν λαλιά και άποψη, ακολουθούν “ουτοπικά” πρωτόκολλα και νομοθεσίες, αφού κάθε σώμα αποτελεί μία ξεχωριστή κυβέρνηση.

Ένα διήγηµα που µας παροτρύνει να αγκαλιάσουµε τα συναισθήµατά µας, όσο άσχηµα και να ’ναι.Οι φόβοι και οι ανασφάλειές µας την κρύβουν, η συνήθεια την απωθεί. Αλλά η ευτυχία δεν φεύγει. Κρύβεται για να εµφανιστεί ξανά µόλις είµαστε έτοιµοι να τη δεχθούµε. «Οι άσχηµοι φίλοι µου» πραγµατεύονται όλα αυτά που βιώνουµε καθηµερινά σε µια αέναη προσπάθεια να επιτύχουµε και να γίνουµε αποδεκτοί, χωρίς να συνειδητοποιούµε ότι, σ’ αυτή την προσπάθεια, καταπατάµε κοµµάτια της προσωπικότητάς µας.

 

Προηγούμενο άρθροΣε εφαρμογή από σήμερα πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για την προστασία από τους καύσωνες
Επόμενο άρθροΑύριο στις αίθουσες : ” Νεκρό τηλέφωνο _-” The black phone “