Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία ακρόασης των 7 υποψήφιων τραγουδιών για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Eurovision του 2023 στο Λίβερπουλ. Τα τραγούδια άκουσε και βαθμολόγησε η Επιτροπή Κοινού, αποτελούμενη από 70 μέλη που δήλωσαν συμμετοχή μέσω της σχετικής πλατφόρμας το προηγούμενο διάστημα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη διαδικασία αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Εφτά τραγούδια βαθμολόγησαν σήμερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού, που για πρώτη φορά μετέχει με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού, το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια που άκουσε η Επιτροπή Κοινού είναι τα ακόλουθα:
Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου «We are Young»
Μελίσσα Μαντζούκη «Liar»
Bίκτωρ Βερνίκος «What they say»
Μόνικα «I’ m proud»
Leon of Athens «Somewhere to go»
Κλαυδία «Holy water»
Μαρία Μαραγκού-Αντωνία Καούρη «Shout out»
Η ψηφοφορία έγινε στο Studio Ε της ΕΡΤ, που είχε διαμορφωθεί ειδικά για τη σημερινή ημέρα. Τα 7 τραγούδια βαθμολογήθηκαν, όπως ακριβώς και στην Eurovision, ενώ συμβολαιογράφος επικύρωσε τις ψήφους των 70 μελών πριν τοποθετηθούν στην κάλπη.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική επιλογή της ΕΡΤ θα συνδιαμορφωθεί από τη σημερινή ψηφοφορία, που θα αναδείξει τα επικρατέστερα τραγούδια, και από την αντίστοιχη της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ.

Τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν με κριτήρια που είχαν προανακοινωθεί για την ηλικιακή αντιπροσώπευση του κοινού ύστερα από κλήρωση που έγινε ανάμεσα στις 2.982 συμμετοχές που δέχθηκε η ΕΡΤ στην πλατφόρμα της».

Προηγούμενο άρθρο«ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ» αποχαιρετά το 2022 με την διάθεση και το κέφι να «χτυπούν» κόκκινο
Επόμενο άρθροΗ Ταινία Για Τη Ζωή Της Whitney Houston.