Ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συμπληρώνεται την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 και την ημέρα αυτή το ΕΡΤNEWS αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στην επέτειο του πολέμου που άλλαξε τον κόσμο.

Από τις 5 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, το 24ωρο ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ τροποποιεί το πρόγραμμά του και, με τη συνδρομή των δημοσιογράφων και των τεχνικών της δημόσιας τηλεόρασης, θα φιλοξενήσει ειδικούς και θα μεταδώσει αφιερώματα για την ανθρωπιστική κρίση, το δράμα των προσφύγων, τις αγριότητες του πολέμου, τις οικονομικές επιπτώσεις, την ενεργειακή κρίση, την πυρηνική απειλή, τους νέους γεωπολιτικούς συσχετισμούς και τις νέες προκλήσεις της παγκόσμιας ιστορίας.

Όλες οι ενημερωτικές εκπομπές του ΕΡΤNEWS θα διαμορφωθούν αναλόγως, με προσκεκλημένους, αλλά και ειδικά ένθετα για τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής, από την οικονομία και την παγκόσμια ισορροπία έως τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Στη συμπλήρωση ενός έτους από τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία θα είναι αφιερωμένη και η εκπομπή «ΕΡΤ Talks», που παρουσιάζει ο Απόστολος Μαγγηριάδης, στις 22:00. Απεσταλμένοι της ΕΡΤ στα πολεμικά μέτωπα μιλούν για την εμπειρία τους, ενώ ειδικοί σχολιάζουν πόσο και πώς επηρέασε την πληροφόρηση ο πόλεμος.

Στις 23:00, το τμήμα Διεθνών Ειδήσεων και οι ανταποκριτές της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έκτακτη εκπομπή, που θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, και στις 23:30 από την ΕΡΤ1, για την αποτίμηση του ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Γιατί ο Πούτιν μετέτρεψε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση σε πόλεμο κατά της Δύσης; Πού οδηγείται ο πόλεμος φθοράς; Γιατί η Δύση πέρασε από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας στον εξοπλισμό της Ουκρανίας; Ποιο είναι το κόστος του πολέμου και οι αλλαγές στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη;

Ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Το ολοήμερο αφιέρωμα του EΡTNEWS στις 24 Φεβρουαρίου 2023.

Προηγούμενο άρθρο“Πρόσωπο με πρόσωπο”: Νέα εκπομπή με τον Νίκο Χατζηνικολάου
Επόμενο άρθροAnimegaron 2023