Η «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη επανέρχεται μ’ έναν νέο κύκλο 12 επεισοδίων, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στις 23:00, στο ΕΡΤNEWS. Αφοσιωμένη-αφιερωμένη στην κοινωνική έρευνα (αστεγία νέου τύπου, ανακουφιστική, αυτισμός, αποτέφρωση, αναδοχή κ.ά.), η εκπομπή συνεχίζει την τηλεοπτική πορεία της με «δύσκολα» θέματα, καθώς η Ρέα Βιτάλη πιστεύει ότι «Αν οι άνθρωποι αντέχουν να ζουν αυτά που ζουν, δεν επιτρέπεται σε εμάς να λέμε “Δεν αντέχω να βλέπω”».

Με μια πλουραλιστική ομάδα εξαιρετικών συνομιλητών, ώστε παράλληλα με την επιστημοσύνη τους να καταθέτουν και τα βιώματά τους, σκοπός της εκπομπής είναι κάθε θέμα να αναπτύσσεται πολύπλευρα, κουρδίζοντας όσο πιο πολλές σκέψεις και «μήπως;» στον τηλεθεατή.

Η «Κεραία» θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, στις 23:00, από το ΕΡΤNEWS και στις 24:00 από την ΕΡΤ1. Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η εκπομπή θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 στη 01:00, λόγω της έκτακτης εκπομπής «Αθλητική Τετάρτη» (24:00-01:00).

Επεισόδιο 1ο: «Η ζωή μετά τον καρκίνο»

Η «Κεραία» και η Ρέα Βιτάλη, στο πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου εκπομπών παρουσιάζουν μαρτυρίες γυναικών με θέμα «Η ζωή μετά τον καρκίνο», μας συστήνουν  δηλαδή τις survivors της αρρώστιας-μάστιγας.

Πρόκειται για μια κοινωνία τεράστια, «μια χώρα», όπως λέει η Ρέα Βιτάλη χαρακτηριστικά, συνομιλώντας με τον ογκολόγο-παθολόγο Ηλία Αθανασιάδη.

Παράλληλα, τρεις γυναίκες, η ψυχολόγος Ελεωνόρα Σουρλάγκα, το στέλεχος marketing Ντόρα Δημάκη και η μάνατζερ επιχειρηματικών δράσεων στον τομέα της ψυχικής υγείας Έλλη Κοτσάνου καταθέτουν γενναιόψυχα την εμπειρία τους.

Ανοίγουν την ψυχή τους και αποκαλύπτουν αυτά για τα οποία κανείς δεν συζητάει. Όταν η μάχη τελειώνει, αρχίζει μια άλλη μάχη. Εκεί που όλοι θεωρούν ότι «πάει, τελείωσε!» και βγαίνουν κατάκοποι. Οι πιο «φοβισμένοι άφοβοι», όπως αυτοβαφτίζονται όλες βάσει των αλλαγών που έχουν υποστεί. Η κοσμοθεωρία τους αλλάζει, η σεξουαλικότητα επίσης, η αίσθηση της μη κατανόησης από τους γύρω –ακριβώς διότι δεν γνωρίζουν– τους πονάει, η ανακατάταξη των φίλων είναι σχεδόν υποχρεωτική.

«Εμείς δεν έχουμε περιθώριο ούτε για τοξικότητες, ούτε για μίσος, ούτε για χρονοκαθυστερήσεις. Μετράμε τη ζωή, όχι με δεκαετίες, αλλά με 6μηνα» λένε οι ίδιες.

Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη
Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος
Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Προηγούμενο άρθροΔιεθνές Συνέδριο Terra (in) Cognita: Dialogues between Greek Culture & Modern American Art 2022
Επόμενο άρθροΣπιρτόκουτο – The Musical | Πόλεμος σε τέσσερις τοίχους