Εργαστήρια comics για παιδιά

H Athens Comics Library και η Blender Gallery προσκαλούν παιδιά Δημοτικού σε μια σειρά εργαστηρίων γύρω από την τέχνη των comics. Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα αγαπημένους ήρωες και δημιουργούς, ενώ παράλληλα θα μαθαίνουν βασικές τεχνικές και τα μυστικά της τέχνης των comics έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες.

4 Νοεμβρίου “DC Superhero Girls”
Στο Σχολείο των Υπερηρώων μελετούν την ΟΔΥΣΣΕΙΑ, όταν ο φιλόλογος εξαφανίζεται μυστηριωδώς! Η Γουόντερ Γούμαν, η Μπάμπλμπι, η Μπατγκερλ, η Σουπεργκερλ και όλα τα κορίτσια υπερήρωες

11 Νοεμβρίου “Naruto: η αλεπού-νίντζα των manga”
Το ταξίδι θα μας πάει στη μακρινή Ιαπωνία και την χώρα των manga για να γνωρίσουμε τον Naruto και την παρέα του, ένα από τα πιο διάσημα shonen manga. Μαζί θα μάθουμε την ιδιαίτερη τεχνική των manga αλλά και τον μοναδικό τρόπο που αφηγούνται τις ιστορίες τους οι Ιάπωνες δημιουργοί.

18 Νοεμβρίου “Hilda: τα φανταστικά πλάσματα των παραμυθιών”
Στη σειρά που έγινε μεγάλη επιτυχία και στο Netflix, ένα μικρό κορίτσι, η Hilda ζει σε ένα απομονωμένο μέρας μαζί με τη μαμά. της. Μοιάζει με το δικό μας κόσμο μόνο που στον κόσμο της Hilda, ξύλινα πλάσματα ζουν στο δάσος, τα βράχια γίνονται τρολ και τα κατοικίδια είναι αλεπούδες με κέρατα. Θα βουτήξουμε και εμείς στον κόσμο των παραμυθιών και θα μάθουμε τη σημασία του να πλάθεις έναν ολόκληρο κόσμο για να πεις μιαν ιστορία.

Τα εργαστήρια επιμελείται και εμψυχώνει η Βασιλεία Βαξεβάνη, Αφηγήτρια και Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Athens Comics Library.

Προηγούμενο άρθροΗ εβδομάδα στο Cinobo: «Alphaville», Ντάριο Αρτζέντο και καλτ Τζον Κάρπεντερ
Επόμενο άρθροΠεριήγηση στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων στον χωροχρόνο δύο εικαστικών από διαφορετικές γενιές
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος