Άνοιξε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας η πλατφόρμα για αιτήσεις για το φετινό επίδομα θέρμανσης.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση πατώντας εδώ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και η πρώτη δόση του βοηθήματος θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Υπολογίζεται ότι από το μέτρο επωφελούνται περίπου 1,3 εκατομμύρια δικαιούχοι.

Φέτος το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα λάβουν οι δικαιούχοι είναι αυξημένο, με το ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης να προβλέπει δύο βασικές αλλαγές:

  1. Κερδισμένοι είναι οι καινούργιοι δικαιούχοι που θα επιλέξουν για πρώτη φορά φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το επίδομα θα ανέρχεται έως και τα 1.600 ευρώ.
  2. Παράλληλα, οι πολίτες που ζουν στις ορεινές περιοχές ενδέχεται να λάβουν επίδομα έως και 1.000 ευρώ, καθώς προβλέπεται ειδική προσαύξηση φέτος 25%.

Όσον αφορά στην προκαταβολή, προβλέπεται μόνο για όσους πήραν και πέρσι το επίδομα, καθώς θεωρητικά οι νέοι δικαιούχοι που προστέθηκαν φέτος έχουν τουλάχιστον 10% υψηλότερα εισοδήματα από τους περσινούς.

Κατά την είσοδο στο myΘέρμανση, ο δικαιούχος επιλέγει αν θα υποβάλει αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος, λειτουργώντας ως δικαιούχος/υποψήφιος δικαιούχος του επιδόματος ή αν θα δηλώσει τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας λειτουργώντας ως διαχειριστής-εκπρόσωπος των ενοίκων της.

Η διαδικασία για όσους έχουν δικό τους καυστήρα σε πολυκατοικία ή μένουν σε μονοκατοικία είναι απλή, τα πράγματα όμως γίνονται πιο σύνθετα στις περιπτώσεις κεντρικής θέρμανσης.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Έφυγε Απο Τη Ζωή Ο Σπουδαίος Έλληνας Ηθοποιός Αλέκος Αλεξανδράκης
Επόμενο άρθροΗ Google τιμά την τραγουδίστρια Dusty Springfield με το σημερινό doodle
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος