Ένα μεταχειρισμένο μουσείο… προς πώληση

Το «Μικρό Μουσείο» που ιδρύθηκε πριν λίγο καιρό στην καρδιά του Μεταξουργείου, περιέχει εκθέματα παλιά – αλλά όχι αρχαιολογικά, πολύτιμα –αλλά μόνο συναισθηματικά, και φεύγοντας… τα παίρνεις μαζί σου. «Το Μικρό Μουσείο είναι ένα τεράααστιο μαγαζί που έκανε σκοπό της ζωής του να χωρέσει όλα τα ορφανά αντικείμενα του κόσμου», γράφουν στο blog τους οι «ιδρύτριες».

Το Μικρό Μουσείο είναι ένα τεράστιο μαγαζί στο κέντρο του Μεταξουργείου που έκανε σκοπό της ζωής του να χωρέσει όλα τα ορφανά αντικείμενα του κόσμου.

Έπιπλα, παιχνίδια, μικροαντικείμενα, μεταχειρισμένα βιβλία και αντίκες που οι ιδιοκτήτες τους θεώρησαν πως «δεν είναι πια στην μόδα», βρήκαν μια θέση στο Μικρό Μουσείο, και τα post it πάνω τους γράφουν την… πονεμένη ιστορία τους. Φυσικά, τα μεταχειρισμένα αντικείμενα πωλούνται, και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Βιβλία παρατημένα από κάποιον που αποφάσισε πως δε χωράνε στο καινούργιο του σπίτι, παλιοί καναπέδες, φορεμένα ρούχα από ανθρώπους που πάχυναν ή που λέπτυναν, τηγάνια και κατσαρόλες από γιαγιάδες που εγκατέλειψαν τη μάχη με την κουζίνα και όμορφα μικροαντικείμενα που θαυμάστηκαν και μετά ξεχάστηκαν και τώρα χρειάζονται μια άδεια γωνιά να την ομορφύνουν.

Ένας κόσμος γεμάτος αποτυπώματα ιστορίας από αντικείμενα που έζησαν την πρώτη τους ζωή -κάποια και τη δεύτερη ή και την τρίτη- που θα σας εκπλήξει και θα σας συναρπάσει!

Θερμοπυλών και Μ. Αλεξάνδρου, Μεταξουργείο, τηλ: 2130221036

Προηγούμενο άρθροΟμαδική έκθεση “Birthplace – Athina 2022”
Επόμενο άρθροΜέγαρο Μουσικής Αθηνών: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2022-2023
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος