Θέατρο -

Ένα ραδιοφωνικό παραμύθι 24ων επεισοδίων, με τις προθήκες γεμάτες θησαυρούς απ’ το Α ως το Ω!

Όχημά της, ένα βιβλιοπωλείο με όνομα ένα γράμμα της Αλφαβήτου, που αλλάζει κάθε μέρα. Στο τιμόνι του ο Μαστρο- Μέρας. Συνοδηγοί: η Περσεφόνη και ο γάτος Πασπαρτού. Καλά κρυμμένοι πίσω από τα βιβλία, ο Πον Τίκι και η Ρέα- η Ωραία Αρουραία, που αγαπάνε την ποίηση και να μασουλάνε σελίδες.

Φόβος και τρόμος ολονών, η Μέλπω Στρίντζω και αγαπημένο ποδαρικό ο εγγονός της, ο Προκόπης. Τις περιπέτειές τους αφηγείται η αράχνη της γωνίας, η Τούλα Ταραντούλα. Σε κάθε επεισόδιο, ένα νέο τραγούδι κι ένας καλεσμένος, εκπρόσωπος της πραγματικής ζωής, ταράζουν ή ησυχάζουν τα νερά της καθημερινότητας.

Τίτλοι βιβλίων, ονόματα συγγραφέων, ποιήματα, χώρες, επαγγέλματα, χρώματα, συναισθήματα κι απρόοπτα διασχίζουν όλη την αλφαβήτα και προσκαλούν τους ακροατές, μικρούς και μεγάλους, σε ένα παιχνίδι φαντασίας και λόγου.

Η ιδέα ανήκει στην Μάρα Τσικάρα, η οποία έχει γράψει τα κείμενα και αφηγείται την ιστορία, ενώ τη μουσική έχει συνθέσει ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου.

Η Μάρα Τσικάρα εξηγεί ότι η ιδέα προέκυψε από μια προσωπική ανάγκη της, καθώς η ίδια ήθελε ως ακροάτρια να υπάρχει μια τέτοια σειρά αυτοτελών επεισοδίων. Την πρότεινε στον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, Νίκο Κολοβό και αυτός την αγκάλιασε και τη στήριξε από την πρώτη στιγμή.

Συντονιστείτε στην επίσημη ιστοσελίδα (www.ntng.gr) και στα podcast του ΚΘΒΕ στο SoundCloud (https://soundcloud.com/ntngreece) και το Spotify.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο, Στίχοι: Μάρα Τσικάρα
Μουσική: Ευγένιος Δερμιτάσογλου
Ηχοληψία: Διονύσης ΚωνσταντινίδηςΑργύρης Παπαγεωργίου
Τεχνική Επεξεργασία: Διονύσης Κωνσταντινίδης
Επιμέλεια αφίσας: Σιμώνη Γρηγορούδη
ΔΙΑΝΟΜΗ
Μαστρο Μέρας: Δημήτρης Κολοβός
Περσεφόνη: Ελένη Γιαννούση
Ρέα: Ευανθία Σωφρονίδου
Τίκι: Γιάννης Τσεμπερλίδης
Μέλπω Στρίντζω: Φωτεινή Τιμοθέου
Προκόπης: Γιώργος Κολοβός
Τούλα Ταραντούλα: Μάρα Τσικάρα

Συμμετέχουν οι Μουσικοί: Θανάσης ΚαρυπίδηςΜάριος ΤσομπανίδηςΕυγένιος Δερμιτάσογλου
Στο τραγούδι των τίτλων συμμετέχουν οι μικροί Κωνσταντίνος Δερμιτάσογλου και Ρέα Καρυπίδου.

Η μουσική και τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο dB Die Studio, από τον Θανάση Καρυπίδη που ανέλαβε και τη μουσική παραγωγή.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Άρχισε Να Χτυπάει Το Big Ben
Επόμενο άρθροO κορυφαίος Gilad Atzmon live στον Ορφέα