Χτες, στις 9 Δεκεμβρίου, στις 19:00, η γιορτινή βραδιά ξεκίνησε στο σιντριβάνι, με ένα show που συνδύαζε μουσική, χορό και φαντασία με τη συνοδεία 12μελούς ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα.

Σειρά είχε το φως που μεταμόρφωσε το Πάρκο σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, στο οποίο κυριαρχεί το μπλε και το μωβ χρώμα. Ένα εντυπωσιακό light show δημιουργεί μαγικές εικόνες και σχέδια στην Πλατεία Α και φωταγωγεί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο. Την εκδήλωση ολοκλήρωσε μία μουσική εμπειρία από το συγκρότημα «Μουσικοί του Κουτιού» της τηλεοπτικής εκπομπής «Μουσικό Κουτί».

Για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων, κάθε σημείο του πάρκου θα κρύβει μια διαδραστική εμπειρία. Όσοι βρεθούν στην Πλατεία Β’, θα περπατήσουν στο μεγαλύτερο, διαδραστικό projection mapping στην Ελλάδα, και θα ανακαλύψουν πώς τα βήματά τους αλλάζουν τα σχέδια του Magic Christmas Carpet.

Λάμψη, διαδραστικές εμπειρίες και εκπλήξεις, όλες εμπνευσμένες από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης που διέπουν το σχεδιασμό και τη λειτουργία του Πάρκου. Ειδικά για το διάστημα των γιορτών η ενέργεια που θα χρειαστεί για να καλυφθούν οι ανάγκες φωτισμού, θα προέλθει από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, όλος ο φωτισμός που θα χρησιμοποιηθεί είναι led διασφαλίζοντας εξοικονόμηση ενέργειας που φτάνει το 80% συγκριτικά με συμβατικά φωτιστικά.

Η πρόσβαση γίνεται από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών έχει δημιουργηθεί χώρος ελεύθερης στάθμευσης στο Πάρκο.

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 09:00 – 22:00, 23/12/22 – 8/01/23: 09:00 – 23:00, 24/12/22 & 31/12/22 09:00 – 22:00

Προηγούμενο άρθροΟ Θανάσης Παπαγεωργίου στο «Art Week» της ΕΡΤ2 με τη Λένα Αρώνη
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Γεννήθηκε Ο «Σερ» Του Ελληνικού Πενταγράμμου Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος