Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, στην Ύδρα, φιλοξενεί την έκθεση “Dream Machines” από την Τρίτη 20 Ιουνίου έως την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, 2023.

Η μικρή αυτή έκθεση διερευνά την επίδραση της τεχνολογίας στην ανθρώπινη φαντασία. Η εμφάνιση ενός νέου μέσου πάντα δημιουργεί το έδαφος για νέες καλλιτεχνικές δυνατότητες, και σε κάθε εποχή τα καλλιτεχνικά έργα αποκρυσταλλώνουν την καινοτομία στην σύμπραξη τεχνολογίας και δημιουργικότητας.

Το Dream Machines παρουσιάζει μια σειρά από σημαντικά έργα, από την επανερμηνεία από τον Ulf Linde του έργου “Μύλος Καφέ” (1911) του Marcel Duchamp -που περιγράφεται από τον André Breton ως κολασμένη μηχανή- μέχρι μια επιλογή πρόσφατων πειραμάτων που εξερευνούν εικονικές σφαίρες.

H έκθεση θα περιλαμβάνει έργα των Marcel Duchamp, Fischli & Weiss, H.R. Giger, Nathalie Djurberg και Hans Berg, Brion Gysin, Jeff Koons, Mire Lee, Ulf Linde, Henrik Olesen, Philippe Parreno, Seth Price, William Reich, Pipilotti Rist, Pamela Rosenkranz, Mika Rottenberg, Sturtevant, Andro Wekua, Ulla Wiggen, καθώς και άλλων.

Επιμέλεια: Daniel Birnbaum και Massimiliano Gioni.

Παράλληλες εκδηλώσεις:
• Τρίτη 20 Ιουνίου, ώρα 20:00, Θερινός Κινηματογράφος Ύδρας “Γαρδένια”
Θα προβληθεί η ταινία “Of Gods & Machines”
Μια συνομιλία των Jeff Koons, Pipilotti Rist και Pamela Rosenkranz
σε συντονισμό των Daniel Birnbaum και Massimiliano Gioni

Καθώς οι θέσεις για την εκδήλωση αυτή είναι περιορισμένες και σχεδόν κατειλημμένες, παρακαλούμε σημειώστε ότι θα υπάρχει ταυτόχρονη αναμετάδοση σε οθόνη εξωτερικά του κινηματογράφου.

• Τρίτη 20 Ιουνίου, ώρα 19:00, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Σφαγεία Ύδρας
Τελετή Παράδοσης του έργου Apollo Wind Spinner (2020-2022) του Jeff Koons
στον Δήμο της Ύδρας

Προηγούμενο άρθρο13ο Athens Open Air Film Festival
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινή περιοδεία: “ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ” του Camille Saint-Saëns
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος