Εκπαιδευτικά προγράμματα στην Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

Για το σχολικό έτος 2022-2023 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει με τα προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δράσεις δημιουργικής γραφής, εικαστικών, τέχνης, μουσικής, φυσικής, μαθηματικών, φωτογραφίας και στόχο έχουν την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, η οποία προάγει την παιδεία, την έρευνα και την πολιτιστική δημιουργία στη χώρα.

Ειδικότερα, για τον Α’ κύκλο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δράσεις από τα εκπαιδευτικά προγράμματα «ΑλλάΖΩ Σελίδα…επιστροφή ← στη βιβλιοθήκη» και τα «Σημειωματάρια Τέχνης» που θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ. Πρόκειται για τις δράσεις:

  • Καινούριος φίλος στη βιβλιοθήκη (Δ-Στ’ Δημοτικού)
  • Σημειωματάριο Ζωγραφικής 1 (Νηπιαγωγείο – Β’ Δημοτικού)
  • Σημειωματάριο Ζωγραφικής 2 (Γ’- Στ’ Δημοτικού)
  • Σημειωματάριο Φωτογραφίας (Α’ – Γ’ Γυμνασίου)

Στον Β’ κύκλο, από τον Ιανουάριο του 2023 έως και τον Ιούνιο στο πρόγραμμα θα προστεθεί η δράση «Σημειωματάριο Ποίησης» (Γ’- Στ’ Δημοτικού). Επίσης, τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο θα πραγματοποιούνται οι επετειακές δράσεις για τον εορτασμό της έναρξης της ελληνικής επανάστασης από το πρόγραμμα  «Αριθμός Φύλλου [1821]», με τίτλους «Κωδικός: Φιλικός» (Ε’ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου) και «Στίχος ελεύθερος» (Β’ Γυμνασίου – Α’ Λυκείου).

Στο Βαλλιάνειο Μέγαρο οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δράσεις που σχετίζονται με την έρευνα, αντλώντας πληροφορίες από εφημερίδες και περιοδικά που ανήκουν στις συλλογές της ΕΒΕ.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα υλοποιούνται επιπλέον δράσεις με εορταστικό χαρακτήρα και θα αφορούν σε συμμετοχές σχολικών ομάδων, παιδιών κάθε ηλικίας και οικογενειών.

Οι δράσεις υλοποιούνται συγκεκριμένες ημέρες κατόπιν αιτήματος. Η υποβολή των αιτημάτων ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

Η συμμετοχή σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΒΕ είναι δωρεάν.

Πληροφορίες: https://www.nlg.gr/

Επικοινωνία: edu@nlg.gr

 

Προηγούμενο άρθροΗ «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» στο Θέατρο Άλφα
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκές Ημέρες Συντήρησης 2022: «Κρυμμένες ιστορίες ανακύκλωσης»
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος