Στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, το οποίο απεικονίζει μία κάλπη με τη σημαία της χώρας μας.

Όπως αναφέρει, οι ελληνικές βουλευτικές εκλογές του 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα την Κυριακή 21 Μαΐου. Θα είναι οι πρώτες εκλογές από το 1990 στις οποίες δεν θα ισχύσει το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που καταργήθηκε με τον νόμο 4406/2016, αλλά εκείνο της απλής αναλογικής.

Η διαδικασία της ψήφου των πολιτών στις εκλογές θα διαρκέσει από τις 07:00 έως τις 19:00, μέχρι και την ώρα που θα βγουν στη δημοσιότητα τα πρώτα exit polls, αφού κλείσουν οι κάλπες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε, ενδέχεται να έχει αλλάξει από το 2019, οπότε καλό είναι να συμβουλευτείτε το «Μάθε πού ψηφίζεις» του gov.gr πριν πάτε στο εκλογικό κέντρο. Ολοι οι πολίτες μπορούν να βρίσκουν το σχολείο στο οποίο θα μεταβούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσα από αυτή την εφαρμογή ακόμα και χωρίς τον εκλογικό τους αριθμό.

Προηγούμενο άρθροΟι “Μνήμες” στο BIOS
Επόμενο άρθρο40 χρόνια James: Live στο Ηρώδειο