Τα τελευταία 40 χρόνια ο Δήμος Αγίου Δημητρίου σχεδιάζει και πραγματοποιεί τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση “Ειρηνοδρομία” στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη.

Από το 2015 η Ειρηνοδρομία, η οποία διοργανώνεται με την πολύτιμη συνεργασία του σωματείου κλασσικού αθλητισμού Ο.Φ.Κ.Α Οδυσσέας, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα δρομικά γεγονότα της Αττικής.

Φέτος, την Κυριακή 7 Μαΐου, οι προβολείς του δρομικού κινήματος θα στραφούν στο Δήμο Αγίου Δημητρίου και την “Ειρηνοδρομία“, με κεντρικό σύνθημα “Τρέχουμε για την ειρήνη, κερδίζουμε τη ζωή” και παράλληλο μήνυμα:
“Είμαστε μοναδικοί.. είμαστε ίσοι!”

Πρόκειται για μια σειρά δρομικών αγωνισμάτων: 2,5χλμ, 5χλμ, 10χλμ και 1.000μέτρων – διαδρομή ευαισθησίας AMEA. Οι αγώνες των 10χλμ. και 5χλμ. διεξάγονται σε πιστοποιημένη διαδρομή από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (W.A.) και την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS) η οποία και επιλέγεται τα τελευταία χρόνια από πλήθος δρομέων όλης της Ελλάδας, καθώς η Ειρηνοδρομία θεωρείται μια από τις πιο οργανωτικά άρτιες διοργανώσεις της Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Προηγούμενο άρθροΔιαδικτυακή ομιλία του ομότιμου καθηγητή Oliver Taplin από την Οικία Patrick and Joan Leigh Fermor
Επόμενο άρθροAthens Street Food Festival 2023 στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος