Δωρεάν θα εισέρχονται σε αρχαιολογικούς χώρουςμουσεία και μνημεία οι εκπαιδευτικοί όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών αναφέρει ότι η δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και ιστορικά μνημεία αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς, τόσο τους εν ενεργεία όσο και τους συνταξιούχους.

Όσο αφορά τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους  καθηγητές, η δωρεάν είσοδος θα τους επιτρέπεται εφόσον ασκούν το εκπαιδευτικό τους λειτούργημα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει ότι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, μνημεία και μουσεία της χώρας, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Στην περίπτωση των αναπληρωτών και των ωρομισθίων καθηγητών, η ανανέωση του Δελτίου Ελεύθερης Εισόδου είναι δυνατή εφόσον ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα.

Προηγούμενο άρθροΕπίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για τους δικαιούχους μέχρι τις 13 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθροΒιογραφικά αναζητά ο Ανδρέας Γεωργίου για τη νέα του σειρά
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος