Η Αγορά επέστρεψε ανανεωμένη στην Κυψέλη και μας καλωσορίζει όλους με μια μεγάλη γιορτή την Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 19.30, που θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη στις 21.30!
***
Η ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή καλωσορίσματος την Τρίτη 4 Ιουλίου, από τις 7.30 το απόγευμα, για τους νέους της ενοίκους, για τη γειτονιά, για τους ανθρώπους που στήριξαν το εγχείρημα, για όσους ονειρεύονται ένα καθημερινό σημείο αναφοράς, συνάντησης, συναναστροφής και αλληλεπίδρασης, για όλους τους κατοίκους της πόλης μας, και όχι μόνο!
Καθώς οι εργασίες του κτιρίου ολοκληρώθηκαν και η καρδιά της, δηλαδή τα μαγαζιά της, έχουν και πάλι ζωή και ανοίγουν και επίσημα τις πόρτες τους — 7 σταθερά και 2 pop up — , έχοντας υποδεχτεί τους ανθρώπους με τα προϊόντα και τις ταιριαστές με το όραμα του χώρου ιδέες τους, με τη γιορτή αυτή μας καλεί όλους να περάσουμε μαζί στη νέα της εποχή και να γιορτάσουμε. Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε σε όλους τους νέους χώρους των καταστημάτων-εργαστηρίων, να περάσουμε χρόνο στο ανανεωμένο και αγαπημένο όλων Αίθριο και, φυσικά, να γνωρίσουμε, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, τη μόνιμη ιστορική έκθεση που σχεδίασε ειδικά για την Αγορά, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, με τίτλο Δημοτική Αγορά Κυψέλης – Φωνές | Ιστορίες | Άνθρωποι. Κάνοντας μια βόλτα στον χώρο της θα έχουμε κάνει μια βόλτα στον χρόνο, καθώς θα παρακολουθούμε αποσπάσματα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου από ασπρόμαυρες ταινίες που έχουμε αγαπήσει και που γυρίστηκαν στο μοναδικό αυτό κτίριο — ποιος δεν έχει δει ξανά και ξανά την αριστουργηματική ταινία του 1955 Κάλπικη Λίρα; — και θα μάθουμε περισσότερα για την αρχική μορφή και λειτουργία της Αγοράς, ανάμεσα σε άλλα παρατηρώντας και τα εκθέματα που αποτελούν αυθεντικά αντικείμενα της παλιάς Αγοράς. Ακόμη, θα ανακαλύψουμε, χρησιμοποιώντας και άλλες, πέραν της όρασης, αισθήσεις μας την ιστορία όχι μόνο του κτιρίου αλλά και της γειτονιάς της Κυψέλης, “γνωρίζοντας” ανθρώπους της αλλά και για τους ανθρώπους της.
Και καθώς όπου γιορτή και μουσική, κάπως έτσι θα απογειωθεί και η ατμόσφαιρα της ημέρας εκείνης. Οι μουσικοί παραγωγοί του ΑΘΗΝΑ 9,84 θα φέρουν μαζί με την ωραία τους διάθεση και τις πιο καλοκαιρινές μουσικές για ένα απογευματόβραδο που θα γνωριστούμε, θα χαρούμε και, το πιθανότερο, θα καταλήξουμε να χορεύουμε κάτω από τους μεγάλους ανεμιστήρες του χώρου. Και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο! Πώς; “Πλάι στο κύμα”, δηλαδή με τη συναυλία των Παυλίνα Βουλγαράκη, Βιολέτα Ίκαρη, Παντελή Κυραμαργιό, Θάνο Ματζίλη και Ελεάννα Βαρελά. Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση από το νέο κύμα τραγουδιστών, οι οποίοι συμπράττουν με την Ορχήστρα «Ρυθμός», σε τραγούδια δικής τους δισκογραφίας, αλλά και γνωστά διαχρονικά τραγούδια. Μαζί τους το Φωνητικό Σύνολο «Ρυθμός».*.
Η Αγορά επέστρεψε στην Κυψέλη! Εμφανώς ανανεωμένη και οργανικά ενταγμένη στη γειτονιά, με βασικό της μέλημα τόσο να αξιοποιηθούν οι χώροι του κτιρίου με τρόπο που να την καθιστούν πραγματικά μια αγορά της Αθήνας, όσο και να προάγει τον πολιτισμό, κάτι το οποίο αποδεικνύεται έμπρακτα από τη μόνιμη ιστορική έκθεση, πέραν, φυσικά, και των υπολοίπων εκδηλώσεων, του πολυσυλλεκτικού προγράμματός της, που διοργανώνονται και φιλοξενούνται στους χώρους της.

Ένα κέντρο εμπορίου και πολιτισμού, ένα σημείο συνάντησης για όλους!
Μια Αγορά για όλους!

*Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Όλη η Αθήνα μια Σκηνή, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Τρίτη 4 Ιουλίου, στις 19.30 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Σαμπάνης και η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Θέατρο Άλσος
Επόμενο άρθροFIESTA VOIO για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις όχθες του Αλιάκμονα