Δημιουργική ανακύκλωση: Athens Epidaurus Festival Goes Green

Την Κυριακή 3 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της Πειραιώς 260 θα πραγματοποιηθούν δύο βιωματικά εργαστήρια επανάχρησης του πλαστικού και των αφισών που συλλέξαμε από το περσινό μας Φεστιβάλ.

Τα εργαστήρια Upcycling αποσκοπούν στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση παιδιών 7-15 ετών σε θέματα που αφορούν τη μόλυνση του περιβάλλοντος από το πλαστικό και το χαρτί καθώς και τρόπους επανάχρησής τους με σκοπό τη βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Οι μικροί/ές συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μηχανήματα ψηφιακής κατασκευής, να γνωρίσουν την έννοια των «precious plastics», αλλά και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της επανάχρησης μέσα από το παιχνίδι και τις κατασκευές.

Το πρώτο εργαστήριο περιλαμβάνει δημιουργία κατασκευών και συζήτηση σχετικά με τον κύκλο της παραγωγής και τη βιωσιμότητα, αφού προηγηθεί μια πρώτη θεωρητική και πρακτική προσέγγιση στο design και σε μηχανήματα lasercutter και vinylcutter.

Στο δεύτερο εργαστήριο θα γίνει παρουσίαση των μηχανημάτων του «Precious Plastic», ενώ στη συνέχεια, τα ίδια τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν τις μηχανές, ώστε να θρυμματίσουν και να χυτεύσουν το πλαστικό σε καλούπια. Στο τέλος, θα δημιουργήσουν ένα αναμνηστικό αντικείμενο από ανακυκλωμένο πλαστικό, το οποίο θα πάρουν μαζί τους.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας για τα εργαστήρια έως τις 23 Ιουνίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση ipyrrou@aefestival.gr ή στο τηλέφωνο 2109282924.

Κυριακή 3 Ιουλίου: 18:00-19:30 & 19:30-21:00                                                    

Προηγούμενο άρθροΟι 10 «κρυμμένες γωνιές» της Ελλάδας που οι Έλληνες δεν θα ήθελαν να μοιραστούν
Επόμενο άρθρο”Άλκηστη” του Ευριπίδη από τον Γιόχαν Σίμονς