Τα πορίσματα και τις προοπτικές του θεσμού του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και του συλλογικού τόμου «Γλώσσα και Ελευθερία της Έκφρασης» παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο (19/11) στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και σε σύνδεση με την Αυστραλία.

εκδήλωση διοργανώθηκε από το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος ΜΜΕ, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University της Αυστραλίας.

Ο συλλογικός τόμος «Γλώσσα και Ελευθερία της Έκφρασης» που εκδόθηκε στην Αυστραλία, με την υποστήριξη του Macquarie Greek Studies Foundation Limited. Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Στο συμπόσιο μίλησαν οι κ.κ.:

-Προκόπιος Παυλόπουλος, τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

-Δημήτριος Νανόπουλος, Ομότιμος Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Πανεπιστήμιο Texas A & M, ΗΠΑ. Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

-Νίκος Ξυδάκης, Δημοσιογράφος, πρ. Αν. Υπουργός Πολιτισμού και Εξωτερικών.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ.:

-Αρχιεπίσκοπος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κ.κ. Μακάριος (σε διαδικτυακή σύνδεση).

-Ιωάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

-Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής Τμήματος Χημείας Σχολής Θετικών Επιστημών.

-Παναγιώτης Καλδής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών της Σχολής Επιστημών Τροφίμων.

-Μηνάς Πασχόπουλος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής τμήματος Ιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας.

-Σταύρος Δ. Νικολόπουλος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πολυτεχνικής Σχολής.

-Ιωάννης Μαλλικούρτης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ (σε διαδικτυακή σύνδεση).

-Patricia Koromvokis, Lecturer of Department of Media, Communications, Creative Arts, Language and Literature, Faculty of Arts, Macquarie University (σε διαδικτυακή σύνδεση).

-Θεόφιλος Πρεμέτης, Πρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος Ιδρύματος Macquarie Greek Studies Foundation.

-Παναγιώτης Δούρος, Διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
και η ιδρύτρια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου,

-Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Αν. Καθηγήτρια Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση κειμένου από τον γνωστό ηθοποιό κ. Χρήστο Λούλη. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την κ. Αλεξία Κουλούρη, Προϊσταμένη Τομέα Ενημέρωσης Βουλή Τηλεόραση, Υπ. διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας.

Προηγούμενο άρθροΡαγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Επόμενο άρθρο”I AM” (VR) : Το 1ο έργο εικονικής πραγματικότητας
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος