Στα πλαίσια του προγράμματος  Προσωπικής Ανάπτυξης “Συλλογικό Ευ Ζην” του Μουσείου Κυκλαδικής τέχνης γίνονται διαλέξεις για το κοινό που θα προβάλλονται διαδικτυακά  με πρόσβαση σε όλη την Ελλάδα και θα έχουν ως στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η πρώτη διαδικτυακή διάλεξη για το κοινό έχει θέμα “Τέχνη & Ψυχική Υγεία” και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 19:00 από την Μαρίνα Οικονόμου, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Επιστημονική Συνεργάτης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής”.

Η διάλεξη θα επικεντρωθεί στην ανάγκη προσανατολισμού της κοινωνίας σε ένα
ολοκληρωμένο μοντέλο ψυχικής υγείας, που δεν επικεντρώνεται μόνο στην απουσία ψυχικής ασθένειας, αλλά και στην προαγωγή της ευεξίας και της ποιότητας ζωής των ατόμων και των κοινοτήτων στις οποίες ζουν. Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρουσιασθεί η δυνατότητα των μουσείων και άλλων πολιτιστικών φορέων να προάγουν την ευεξία και την καλή ψυχική υγεία, καθώς και ο αποστιγματιστικός ρόλος της τέχνης.

Προηγούμενο άρθρο“Γυναίκες με θάρρος” – Η Μαρία Κορινθίου μιλάει για την επιλόχειο κατάθλιψη
Επόμενο άρθροVICE SPECIALS: «Σεξουαλική Κακοποίηση: Παιδιά Δίχως Προστασία» στον ΑΝΤ1
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος