Το 13ο Dance Days Chania απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέους Έλληνες δημιουργούς να υποβάλουν προτάσεις για τη δημιουργία site specific project για την ενότητα «Νέοι δημιουργοί και δημόσιος χώρος».

Το 13ο Dance Days Chania συνεχίζει να επενδύει στο πρόγραμμα φιλοξενίας και έρευνας για νέους καλλιτέχνες, δίνοντας χώρο στην έρευνα για τη δημιουργία εν εξελίξει έργων- project που θα συνδέονται με σημεία της πόλης των Χανίων. Στόχος είναι η μελέτη, σύνθεση και υλοποίηση πρωτότυπων project που συνομιλούν με τον αστικό ιστό και φέρνουν τον δημόσιο χώρο και τους κατοίκους του στο επίκεντρο.

Για την 13η χρονιά υλοποίησής του Φεστιβάλ και για πέμπτη συνεχή χρονιά της ενότητας «Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος χώρος», στοχεύουμε, μεταξύ άλλων, στη θεσμοθέτηση και περαιτέρω αξιοποίηση μιας πλατφόρμας υποστήριξης νέων καλλιτεχνών. Νέοι Έλληνες δημιουργοί καλούνται να υποβάλουν προτάσεις για τη δημιουργία site specific project με αφορμή, έμπνευση και κίνητρο την πόλη των Χανίων.

Οι δημιουργοί, στο πλαίσιο εξέλιξης της πρότασης, θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν στα Χανιά, ώστε να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πόλη και τους κατοίκους της. Όσοι επιλεγούν θα δημιουργήσουν και θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ (2ο δεκαπενθήμερο Ιουλίου), πρωτότυπα έργα βασισμένα στο περιβάλλον και την κοινότητα της πόλης, μετατρέποντας το αστικό τοπίο σε μία οργανική και διαδραστική χορευτική σκηνή.

Το κάλεσμα αφορά σε προτάσεις, οι οποίες εμπλέκουν και επικοινωνούν με την κοινότητα· μπαίνουν σε διάλογο με την πόλη ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά, ή αρχιτεκτονικά· επανεξετάζουν το δημόσιο χώρο· ενεργοποιούν τον αστικό ιστό με πρωτότυπο τρόπο, φωτίζοντας αθέατες πλευρές και ιστορίες της πόλης και των ανθρώπων της.

Η διαφορετική οπτική και προσέγγιση της κάθε πρότασης θα αναδείξει την έννοια της site-specific δημιουργίας. Επιπλέον, θα διευκολύνει τη γεωγραφική μετακίνηση της χορευτικής τέχνης και θα ενισχύσει τη χρησιμότητα της δημιουργικής σύμπραξης και ανάμιξης διαφορετικών αντιλήψεων και κοινωνικών καταστάσεων.

Υποβολή πρότασης στην ενότητα «Νέοι Δημιουργοί και Δημόσιος Χώρος» Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://dancedays.gr/el/festival/13o-dance-days-chania-new-creators-public/ και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής με πρόταση για την ενότητα «Νέοι Δημιουργοί και Δημόσιος Χώρος».

Στη συνέχεια στείλετε email στο opencallddc@gmail.com με το απαραίτητο υλικό της δουλειάς σας. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει πρώτα τους όρους συμμετοχής και τις συνθήκες διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης.

Υποβολή προτάσεων: 27.12.2022 – 17.02.2022

Προηγούμενο άρθροΤα Θεοφάνια
Επόμενο άρθροΚρατική Ορχήστρα Αθηνών “Βραδιά Όπερας”