Λογότυπο με μοτίβο ενός αναβάτη ιππότη που είχε δημιουργηθεί για τη φίρμα πριν πάνω από έναν αιώνα παρουσίασε ο οίκος Burberry. Ο επανασχεδιασμός του λογότυπου ανακοινώθηκε ως η «πρώτη δημιουργική έκφραση» υπό τον νέο διευθυντή δημιουργικού, τον Daniel Lee.

Η φίρμα αφαίρεσε από το προφίλ εικόνες και περιεχόμενο για τα οποία υπεύθυνος ήταν ο προκάτοχος του Lee, ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Riccardo Tisci. Το rebrand του Burberry περιλαμβάνει ένα ηλικίας 122 ετών μοτίβο με επωνυμία Equestrian Knight Design: ένας ιππότης πάνω σε άλογο εφορμά, με το κοντάρι του να φέρει σημαία πάνω στην οποία είναι γραμμένη η λατινική λέξη «Prorsum».

«Το νέο λογότυπο του Burberry είναι εμπνευσμένο από το αρχείο» ανέφερε, σε ανακοίνωση Τύπου, η φίρμα. «Το αρχικό Equestrian Knight Design είχε κερδίσει διαγωνισμό για τη σχεδίαση νέου λογότυπου, το 1901 περίπου. Στο ντιζάιν υπάρχει η λατινική λέξη “Prorsum” που σημαίνει “Προς τα εμπρός”».

Ο Lee ανακοινώθηκε ως νέος διευθυντής δημιουργικού τον περασμένο Οκτώβριο, λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της τελευταίας κολεξιόν του Tisci για τον Burberry (στο ενεργητικό του Tisci εγγράφεται η αναγέννηση του οίκου Bottega Veneta).

Ο διάδοχός του θα παρουσιάσει την πρώτη κολεξιόν του για τον οίκο στις 20 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της London Fashion Week.

Προηγούμενο άρθροΣτον τετραψήφιο αριθμό 1595 του Δήμου Αθηναίων οι πολίτες μπορούν να καλούν για αιτήματα παροχής βοήθειας και αναφορά προβλημάτων
Επόμενο άρθροVICE SPECIALS – «Made in Greece»
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος