Ο Αντώνης Σρόιτερ ταξίδεψε στην Κρήτη και πέρασε δύο 24ωρα στα χωριά των Λευκών Ορέων, από τον Ομαλό μέχρι το Πυρρό, στα 1.800μ υψόμετρο. Συνάντησε κι ακολούθησε στην καθημερινότητά τους εκείνους που κάποιοι αποκαλούν «οι “άγριοι” της Κρήτης». Άνθρωποι αυτών των βουνών, κτηνοτρόφοι, που δύσκολα σε δέχονται κι ακόμα πιο δύσκολα σου μιλούν για τους δικούς τους άγραφους νόμους και κανόνες.

Η «Αυτοψία» βρέθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες και υψηλότερες οροσειρές της Ελλάδας… στα Λευκά Όρη. Εκεί όπου το έδαφος είναι άγριο, το νερό ελάχιστο, ο καιρός δύστροπος και οι ελάχιστοι κάτοικοι γνήσιες, χαρακτηριστικές μορφές Κρητικών!

Η κάμερα της εκπομπής ακολούθησε τους βοσκούς με τα κοπάδια τους στα δύσβατα λιβάδια, στα μιτάτα τους και κατέγραψε την δύσκολη κι απαιτητική εργασία τους, τον τρόπο ζωής τους, αλλά και τις απόψεις τους.

Έρευνα, αποκάλυψη, ενημέρωση.

Εκεί που γεννιέται η είδηση, εκεί που τα πρόσωπα καθορίζουν την επικαιρότητα, εκεί που οι ερωτήσεις της κοινωνίας ζητούν απαντήσεις.

Εκεί που αυτόπτης μάρτυρας είναι η κάμερα και πρωταγωνιστής το ρεπορτάζ.

Ο Αντώνης Σρόιτερ και η ομάδα του κάνουν αποκαλυπτική έρευνα στις υποθέσεις που προκάλεσαν αίσθηση. Πρόσωπα που βρέθηκαν στην καρδιά της ενημέρωσης και συζητήθηκαν, σπάνε τη σιωπή τους.

Γεγονότα που απασχόλησαν την κοινωνία και άλλαξαν τη ζωή μας, αλλά και θέματα διαφορετικά, εναλλακτικά, με εσάς εμπνευστές, πρωταγωνιστούν στο φακό της εκπομπής.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μανώλης Στεφανουδάκης
Αρχισυνταξία: Φρίξος Δρακοντίδης
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Φώτης Ζιόβας
Δημοσιογραφική Ομάδα: Μαρία Κεφαλά, Ελένη Λαζάρου, Ρομίνα Ξύδα, Λίνα Κεκέση

Προηγούμενο άρθροΤο Σύνδρομο Τουρέτ Και Πως Να Το Αναγνωρίσετε Εγκαίρως
Επόμενο άρθροThe Christmas Factory στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων