Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, μας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τον εορτασμό της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

• Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί, το εορταστικό κλίμα θα τονωθεί με τους Κουδουνάτους του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών και τη Φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης, που θα ξεσηκώσουν την κεντρική λεωφόρο της πόλης με αποκριάτικους και ξέφρενους ρυθμούς.

• Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, από 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση Αρμάτων και Καρναβαλιστών στην κεντρική λεωφόρο (από το ύψος της οδού Σουλίου έως την οδό Κωνσταντινουπόλεως). Μετά την παρέλαση η γιορτή θα συνεχιστεί στην πλατεία “ΗΡΩ”, όπου με τους ξεσηκωτικούς ήχους του DJ Marinou, οι καρναβαλιστές καλούνται σ’ ένα αποκριάτικο πάρτυ, με πολύ κέφι και χορό!

• Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί, θα εορταστούν τα Κούλουμα στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου, όπου κλόουν και εμψυχωτές θα περιμένουν τα παιδιά (εντός της παιδικής χαράς), με πολλές δράσεις και εργαστήριο κατασκευής χαρταετού.
Η παραδοσιακή ορχήστρα των αδελφών Αυγουστίδη θα συνοδέψει μελωδικά τον χορό, ενώ θα προσφερθούν σαρακοστιανά κεράσματα και άφθονο κρασί.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα ο πολιτικός γάμος καθιερώνεται στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Ζουγανέλης στο Crystal Live Stage
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος