Τον Ιούλιο, η Παρέα του Δάσους υποδέχεται τους μικρούς φίλους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχους με τις οικογένειές τους για ένα εργαστήριο με στόχο να ανακαλύψουμε τα αρωματικά φυτά του Πάρκου, να μάθουμε για τις χρήσεις τους και τον τρόπο συλλογής τους.

Με αφορμή τα φυτά του Μεσογειακού κήπου του ΚΠΙΣΝ, ταξιδεύουμε στον κόσμο των αρωματικών βοτάνων και στις θαυμαστές θεραπευτικές τους ιδιότητες! Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά αρωματικά βότανα και μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνουμε για τις χρήσεις τους και για τον τρόπο συλλογής τους. Συνεργαζόμαστε οικογενειακά για να μάθουμε πώς να τα αποξηραίνουμε και δημιουργούμε κατασκευές που θα πάρουμε μαζί στο σπίτι μας!

Στα οικογενειακά παιδαγωγικά εργαστήρια της Παρέας του Δάσους, με περιβαλλοντικά, κινητικά και αισθητηριακά παιχνίδια και δραστηριότητες, ακολουθώντας τα ερεθίσματα του φυσικού περιβάλλοντος και τις εποχές του χρόνου, μικροί και μεγάλοι ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους, παίζουν, εξερευνούν, ανακαλύπτουν και μαθαίνουν βιωματικά για τη φύση και τα θαύματά της, αναπτύσσοντας φιλοπεριβαλλοντική συνείδηση.

Κυριακή 10/07 | 19.00-20.30

Έως 15 οικογένειες (4 άτομα ανά οικογένεια)
Για οικογένειες με παιδιά 5 έως 12 ετών

Σχεδιασμός-υλοποίηση: η Παρέα του Δάσους

Προηγούμενο άρθροANT1+: Νέες σειρές εποχής στο πρόγραμμα της πλατφόρμας του ΑΝΤ1.
Επόμενο άρθροΕπίδαυρος: Όταν οι Αχτίδες του Πολιτισμού και της Τέχνης διαπερνούν τον Χρόνο.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος