Αν υπήρχαν ακόμα τα επτά θαύματα του κόσμου Έτσι θα ήταν

Τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας αποτελoύν ίσως την πιο διάσημη must see τουριστική λίστα. Αυτός ο κατάλογος δημιουργήθηκε πρώτα από τον Αντίπατρο τον Σιδώνιο, έναν Έλληνα συγγραφέα και ποιητή που έζησε το 2ο αιώνα π.Χ..Αργότερα συνέβαλαν και άλλοι λόγιοι, όπως ο μαθηματικός Φίλων από το Βυζάντιο, το σημαντικό όμως είναι ότι αυτή η λίστα παραμένει μέχρι σήμερα ένα αξιόλογο πολιτιστικό αρχείο.

Δυστυχώς, από τα Θαύματα που αναφέρονται, μόνο ένα υπάρχει ακόμα και είναι οι Πυραμίδες της Γκίζας, κι όλως περιέργως είναι και το παλαιότερο όλων…

Παρότι τα άλλα «Θαύματα» αποτελούν μακρινή ανάμνηση, η εταιρεία Budget Direct δημιούργησε υπέροχες 3D απεικονίσεις για το πώς θα έμοιαζαν τα αρχαιολογικά μνημεία αν είχαν καταφέρει να επιβιώσουν.

Μετά από εκτεταμένη έρευνα, το αρχιτεκτονικό δίδυμο Keremcan Kirilmaz και Erdem Batirbek, με την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή της NeoMam και τη συμβολή των γραφιστών στη Fractal Motion δημιούργησαν μια εκδοχή του πώς θα έδειχναν σήμερα τα 7 Θαύματα του Κόσμου.

Έτσι θα ήταν τα 7 θαύματα του κόσμου αν υπήρχαν ακόμα - Timeline

Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Είναι ένα από τα αρχαιότερα μνημεία του κόσμου. Χτίστηκε πριν από περίπου 4.500 χιλιάδες χρόνια με πέτρες που ζύγιζαν από 2,5 έως 15 τόνους η μία.Η κατασκευή της τελείωσε το 2.560 π.Χ και αποτελούσε το υψηλότερο κτίσμα που είχε φτιαχτεί από ανθρώπους για περισσότερα από 3.800 χρόνια. Η Πυραμίδα του Χέοπα είναι η αρχαιότερη και η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Νεκρόπολης της Γκίζας.

 

Έτσι θα ήταν τα 7 θαύματα του κόσμου αν υπήρχαν ακόμα - Timeline

Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας

Αποτελεί ένα από τα μυστήρια της αρχαιότητας καθώς κανείς δεν είναι σίγουρος για το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόταν. Δεν υπάρχει κανένα βαβυλωνιακό κείμενο που να κάνει αναφορά στους Κρεμαστούς Κήπους, ούτε κάποια αρχαιολογική απόδειξη, πράγμα που έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το κατά πόσο υπήρξε. Ωστόσο, οι λίγες αποδεκτές πληροφορίες που υπάρχουν είναι πως βρισκόταν σε κάποια περιοχή του σημερινού Ιράκ.Αν υποθέσουμε ότι όντως υπήρξαν, επρόκειτο για μια τρομερή μηχανική κατασκευή που αντλούσε νερό μέχρι και 20 μέτρα ύψος ποτίζοντας τα φυτά.

Δείτε πως ήταν τα 7 θαύματα του κόσμου στην ακμή της εποχής τους (VIDEO)

Φάρος της Αλεξάνδρειας

Χτίστηκε μεταξύ 284 και 246 π.Χ. Τα ερείπια του Φάρου εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας το 1904. Οι εκτιμήσεις είναι πολλές, ωστόσο η κυριότερη θεωρία αναφέρει πως είχε ύψος 135 μέτρα. Συμπεριλαμβάνεται, λοιπόν, στα ψηλότερα κτήρια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ από ανθρώπους.Ο Φάρος που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους τους φαρούς που κατασκευάστηκαν στη συνέχεια, χτίστηκε από τον Σώστρατο τον Κνίδιο τον 3ο αιώνα π.Χ και ήταν δομημένος σε 4 επίπεδα.Το χαμηλότερο ήταν η τετράγωνη βάση, το δεύτερο ήταν ένα τετράγωνο κτίσμα, το τρίτο οκτάγωνο κτίσμα και το τέταρτο το ψηλότερο ένα κυκλικό κτίσμα επί της κορυφής του οποίου το άγαλμα του Ποσειδώνα ή Απόλλωνα.

Τα 7 θαύματα του κόσμου! | Life Magazine

Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού

Ήταν ταφικό μνημείο που χτίστηκε για τον Μαύσωλο, τον σατράπη (διοικητής περιφέρειας) της Καρίας. Ο τάφος ήταν τόσο υπέροχος, που ο Μαύσωλος απέκτησε τη δική του λέξη. Καταστράφηκε λόγω των πολλών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν από τον 12ο έως τον 15ο αιώνα στην περιοχή όπου είχε κατασκευαστεί.Ο Μαύσωλος ανέλαβε την κατασκευή πολλών ναών και κτηρίων στη ζωή του, ενώ ο ίδιος σχεδίασε και το Μαυσωλείο. Η κατασκευή ήταν ένα μείγμα ελληνικού, ανατολικού και αιγυπτιακού design χτισμένο με ανατολίτικο και πεντελικό μάρμαρο.

 

Πώς θα ήταν σήμερα τα επτά θαύματα του κόσμου αν δεν είχαν καταστραφεί |  mononews

Άγαλμα του Ολυμπίου Διός

Το 12μετρο άγαλμα του Δία ήταν κατασκευασμένο από χρυσό και ελεφαντόδοντο και τοποθετημένο στο Ιερό της Ολυμπίας. Φιλοτεχνήθηκε από τον Φειδία και έγινε τόσο ξακουστό που για αιώνες άνθρωποι από όλα τα μέρη κατέφθαναν για να το δουν. Οι ακριβείς συνθήκες καταστροφής του αγάλματος δεν είναι γνωστές, υπάρχουν πολλές ιστορίες και φήμες σχετικά με τη μοίρα τους, το πιθανότερο όμως είναι να λεηλατήθηκε το 426 μ.Χ. όταν ο ναός πυρπολήθηκε.

Έτσι θα ήταν τα 7 θαύματα του κόσμου αν υπήρχαν ακόμα - Timeline

Κολοσσός της Ρόδο

Ήταν ένα μπρούτζινο άγαλμα 32 μέτρων το οποίο είχε κατασκευαστεί πάνω σε δύο βάσεις 15 μέτρων και έστεκε στο λιμάνι του ελληνικού νησιού Μανδράκι της Ρόδου και τα πλοία περνούσαν ανάμεσα από τα πόδια του.Καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του σεισμού της Ρόδου το 226 π.Χ..Ο θρύλος λέει ότι αυτό το γιγάντιο άγαλμα του θεού Ήλιου κατασκευάστηκε από τα λιωμένα μέταλλα των όπλων και ασπίδων του Κυπριακού στρατού, τον οποίο οι Ροδίτες κατατρόπωσαν.

Τα 7 θαύματα του κόσμου! | Life Magazine

Ναός της Αρτέμιδος της Εφέσου

Χτίστηκε και καταστράφηκε τρεις φορές σε μία περίοδο επτά αιώνων. Η αρχική κατασκευή κάηκε από τον Ηρόστρατο, έναν εμπρηστή που ήθελε να καταστρέψει τον ναό της Θεάς Αρτέμιδος. Τη δεύτερη φορά καταστράφηκε κατά τη διάρκεια εισβολής των Γότθων στην πόλη.Τελικά ένας χριστιανικός όχλος τον διέλυσε το 410μ.Χ., αφήνοντας μόνο τα θεμέλια και μια κολώνα η οποία διασώζεται μέχρι σήμερα.

 

 

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Ο Μέγας Πέτρος ιδρύει την Αγία Πετρούπολη
Επόμενο άρθροAthens Equestrian Festival 2022
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος