Φυσικά προϊόντα της ελληνικής γης, στην πιο φυσική συσκευασία.


Το δικό της δρόμο προς το μέλλον του ελληνικού εξωστρεφούς επιχειρείν χαράσσει η Agrifarm. Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία παράγει και διανέμει αγνά και αυθεντικά προϊόντα της ελληνικής γης, κυρίως όσπρια και ρύζι, σε μια βραβευμένη, πρωτοποριακή μα και ταυτόχρονα παραδοσιακή συσκευασία: Το «τσουβαλάκι», το οποίο έχει ήδη γίνει κάτι σαν σήμα-κατατεθέν της Agrifarm και υφαίνεται με φυσικό νήμα χωρίς ίχνος πλαστικού, επιτρέπει στον περιεχόμενο καρπό να αναπνέει ελεύθερα.

 

 Η χαρακτηριστική συσκευασία της Agrifarm μοιάζει με μινιατούρα των υφασμάτινων σακιών που χρησιμοποιούνταν επί αιώνες για την αποθήκευση και τη μεταφορά προϊόντων όπως το ρύζι, τα φασόλια, οι φακές, η φάβα κ.ο.κ. Για την Agrifarm το «τσουβαλάκι» που ξεχωρίζει πλέον στα ράφια των σούπερ-μάρκετ ανά την Ελλάδα και σε αγορές του Εξωτερικού, έχει μεγάλη σημασία, καθώς λειτουργεί σαν σύμβολο των θεμελιωδών αξιών και της εταιρικής κουλτούρας της. Διότι η φιλοσοφία της Agrifarm βασίζεται στην πρωταρχική αξία της διαρκούς και επίμονης προσπάθειας για την προσφορά στον καταναλωτή φυσικών, προσεγμένων σχεδόν «κόκκο προς κόκκο» προϊόντων, σε μια εντελώς οικολογική συσκευασία.

Καθόλου τυχαία, στην Τελετή Απονομής των GreenAwards 2022, η Agrifarm κατέκτησε το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία Οικολογικής Συσκευασίας προϊόντος- «Green F&B Packaging», ως η πιο Πράσινη Συσκευασία Τροφίμων στην Ελλάδα! Η πρωτοποριακή αυτή συσκευασία των προϊόντων της AGRIFARMείναι η μοναδική χωρίς πλαστικό στον κλάδο των τροφίμων ευρείας κατανάλωσης, φτιαγμένη  από 100% φυσικά υλικά, επαναχρησιμοποιούμενη και απόλυτα φιλική στο περιβάλλον.

 

Ωστόσο, το «τσουβαλάκι» είναι μία πτυχή της διαφορετικής προσέγγισης που εφαρμόζει ευρύτερα η Agrifarm. Στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας βρίσκεται ένα ιδιαίτερο σχέδιο αλλά και όραμα: Η πρωτοβουλία «Refarming Greece». Σε κάποια μικρά χωριά ανά την Ελλάδα, επιλεγμένα προσεκτικά για τα ιδιαίτερα μικροκλίματά τους, υπάρχουν οι προμηθευτές της Agrifarm – ή αλλιώς τα «Οικογενειακά Αγροκτήματα» της εταιρείας. Σε αυτά καλλιεργούνται οι μοναδικές Ελληνικές Ποικιλίες Οσπρίων και Ρυζιού, κυρίως από Ομάδες Νέων Αγροτών που έχει συγκροτήσει η Agrifarm. Κατ’ αυτό τον τρόπο υποστηρίζεται έμπρακτα η επιστροφή των νέων ανθρώπων στο χωριό από όπου κατάγονται, το οποίο συνήθως εγκαταλείπουν εξαιτίας της έλλειψης ευκαιριών απασχόλησης.

Οικογενειακά Αγροκτήματα της Agrifarm, όπου και εφαρμόζεται το σχέδιο βιώσιμης καλλιέργειας «Refarming Greece»
Ενημερωθείτε στην ιστιοσελίδα της εταιρείας: www.Agrifarm.gr
Προηγούμενο άρθροΟ ΑΝΤ1 ανανεώνει και διευρύνει την συνεργασία του με τον Γιώργο Παπαδάκη
Επόμενο άρθροΤσαρούχης: Έργο του πουλήθηκε σε τιμή ρεκόρ σε δημοπρασία