Δεκάδες Άγιοι Βασίληδες, ντυμένοι στα κόκκινα και φορώντας τους χαρακτηριστικούς σκούφους, «προσθαλασσώθηκαν» στον Θερμαϊκό Κόλπο, φέρνοντας τα Χριστούγεννα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για περίπου 80 μέλη του τμήματος παράκτιας κωπηλασίας ενηλίκων του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης τα οποία συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, φόρεσαν τις στολές και τους σκούφους και έριξαν τα σκάφη στο νερό για να διασκεδάσουν οι ίδιοι, αλλά και να υπενθυμίσουν σε όσους βρισκόταν κατά μήκος της Νέας καιτης Παλιάς Παραλίας της Θεσσαλονίκης, ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Το Santa Rowing, όπως ονομάζεται η ιδιαίτερη αυτή χριστουγεννιάτικη γιορτή, πραγματοποιήθηκε για έκτη χρονιά και πάντα στηρίζει εθελοντικούς συλλόγους. Φέτος στήριξε τον σύλλογο «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τμήμα παράκτιας κωπηλασίας του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης είναι το πρώτο, πλήρως οργανωμένο κωπηλατικό τμήμα στην Ελλάδα, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την παράκτια κωπηλασία (coastal rowing). Ιδρύθηκε σε συνεργασία με τον αθλητή και επί σειρά ετών παγκόσμιο πρωταθλητή Νίκο Γκουντούλα.

Η παράκτια κωπηλασία αποτελεί την extreme εκδοχή της ολυμπιακής κωπηλασίας. Εδώ οι αθλητές δεν κωπηλατούν σε ήρεμα νερά (flat water), σε λίμνες και ποτάμια, αλλά στην ανοιχτή θάλασσα (rough water) έχοντας να αντιμετωπίσουν, πέραν των αντιπάλων τους, όλες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Ο κωπηλάτης της παράκτιας κωπηλασίας δεν αρκεί να έχει καλή τεχνική και φυσική κατάσταση, αλλά θα πρέπει να διαθέτει πολύ καλό προσανατολισμό, να ξέρει να κωπηλατεί σε όλους τους καιρούς και να γνωρίζει βασικές αρχές ασφάλειας στη θάλασσα.

Ο Σύλλογος «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου, τον οποίο στήριξε το φετινό Santa Rowing, συστήθηκε από την παλιά πρωταθλήτρια του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Ελένη Τσώνη, η οποία το 2019 έχασε την 15χρονη κόρη της Βασιλική Κόμνου εξαιτίας ιογενούς μυοκαρδίτιδας. Βασικός στόχος του Συλλόγου αποτελεί η ενημέρωση για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και η δωρεά αυτόματων απινιδωτών σε σχολεία, συλλόγους και όπου υπάρχει ανάγκη.

 

Προηγούμενο άρθροSurvivor All Star | Έρχεται στον ΣΚΑΪ
Επόμενο άρθροΈκθεση “Greek Καλειdoscope”