Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας στον Θόλο

Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας

19 – 30 Απριλίου
 Ελληνικός Κόσμος – Μουσείο – Θόλος

Ένα μνημείο-σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Μία υπερσύγχρονη Θόλος Εικονικής Πραγματικότητας. Ενδελεχής επιστημονική έρευνα ετών από τα στελέχη και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Αγία Σοφία: Ψηφιακή αναπαράσταση σε βίντεο 55 λεπτών από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού - Fosonline

Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν το «σκηνικό» της νέας διαδραστικής παραγωγής Εικονικής Πραγματικότητας «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» που αποτελεί μία πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση του ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και δημιουργήθηκε ειδικά για το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας «Θόλος» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Οι θεατές καλούνται σε ένα μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης.

Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας», στη Θόλο του «Ελληνικού Κόσμου»

Μια μαγευτική ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους, στην οποία οι επισκέπτες δεν είναι απλοί παρατηρητές, αλλά συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια και περιηγήσεις. Αναπαρίσταται, με πλήρη λεπτομέρεια, το εσωτερικό του ναού, ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός, ο γλυπτός και ψηφιδωτός διάκοσμος και παράλληλα, παρουσιάζονται οι διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου.

Εικονική ξενάγηση στην Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας | Typosthes

Η νέα διαδραστική αυτή παραγωγή δίνει την ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί τον εμβληματικό αυτό χώρο και να τον παρατηρήσει όπως ήταν στην περίοδο της ακμής του.

Διάρκεια: 45’

Συστήνεται η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Εικονική ξενάγηση στην Αγία Σοφία: 1500 Χρόνια Ιστορίας

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα : Το Apollo 13 επιστρέφει με ασφάλεια στην Γη μετά από αποτυχημένη αποστολή.
Επόμενο άρθροHouse of The Dragon : Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για το prequel του Game Of Thrones.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.