Οι άνθρωποι που δεν ζητούν βοήθεα είναι τελικά εκείνοι που τη χρειάζονται περισσότερο

Κάποτε η θεραπεία της ψυχης εκτός του ότι ήταν δυσεύρετη ήταν και θέμα ταμπού. Παλιά οι ανθρωποι ντρεπόντουσαν να ζητήσουν βοήθεια για θέματα καρδιάς. Παλιά πίστευαν πως σε ειδικό πάνε μόνο οι τρελοί όπως συνήθιζαν να τους αποκαλούν και ήταν μεγάλη πίκρα για την ίδια την ψυχή και για ολόκληρη την οικογένειά τους.Για να μην αναφερθώ και στα παλαιότερα χρόνια που όποιος έπασχε από κάποια ψυχική νόσο θεωρούταν δαιμονισμένος και πολλές φορές μάλιστα θανατώνοταν για παραδειγματισμό.

Δεν σκοτώνει η ασθένεια Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ θαυματάκια μου.

Σήμερα πια  σε πολλά μέρη του κόσμου είναι αυτονόητο πως κάθε οικογένεια και καθε επιχείρηση ή εκπαιδευτικό σύστημα έχει τον δικό του σύμβουλο.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!

Όπως φροντίζουμε το σώμα μας έτσι χρειάζεται να φροντίσουμε και την ψυχή μας. Και έτσι όπως δεν κάνουμε μόνο μία φορά μπάνιο έτσι και μία θεραπεία δεν αρκεί . Έτσι όπως δεν τρώμε κάθε μέρα το ίδιο φαγητό έτσι καλό θα ήταν να δοκιμάζαμε και διάφορες θεραπείες μέχρι να βρούμε αυτή που μας ταιριάζει ή και συνδυαστικά.

Ευτυχώς υπάρχει αφθονία θεραπειών για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα.Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι καλοί στο να ζητάνε βοήθεια. Γεννήθηκαν για να δίνουν. Όχι γιατί φυσικά ήταν αυτός ο προορισμός τους αλλα γιατί έτσι έμαθαν.Έμαθαν τα δάκρυά τους να τα ξέρει μόνο το μαξιλάρι τους και τις πιο απόκρυφες σκέψεις τους να τις γνωρίζει μόνο ο Θεός. Καμιά φορά όμως ούτε και αυτός μιας και φοβούνται ή ντρέπονται και εκεί να ζητήσουν βοήθεια. για να μην εκτεθούν.Μέχρι που μαζεύουν μαζεύουν μαζεύουν και ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ.

Σε εσένα λοιπόν που διαβάζεις αυτές τις γραμμές και βλέπεις τον εαυτό σου έχω να σου πω συγχαρητήρια για το θάρρος σου αλλά αυτό ΔΕΝ ειναι υγιές.

Κάποια στιγμή το σώμα σου θα αρχίσει να αντιδρά στην τόση πίεση γιατί αγάπη δεν είναι να το καταπιέζεις και να μη μιλάς.Αντιστάσου στον λάθος προγραμματισμό σου και ζήτησε βοήθεια για το καλό σου αλλά και για το καλό των αγαπημένων σου είναι κρίμα να υποφέρουν και αυτοί μαζί σου.

Με αγάπη

Θεώνη Καράμπαλη

Πιστοποιημένη Σύμβουλος της Μεθόδου Θήτα

Προηγούμενο άρθροBalenciaga: Σχεδίασε T-shirt αφιερωμένο στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
Επόμενο άρθροΗ Emma Shapplin Live στο Θέατρο Γης
Columnist @ ARTme Magazine / Owner @theta Olon Jewels - Η Θεώνη Καράμπαλη είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος της Μεθόδου Θήτα, Motivational Speaker, συγγραφέας και Αρθογράφος.