8ο Thessaloniki Yoga Festival

Το 8ο Φεστιβάλ Γιόγκα Θεσσαλονίκης έρχεται την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής με θέμα τη σταθερότητα και την άνεση μέσα από μια asana, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυτογνωσίας και Ανάπτυξης της φιλοσοφίας της Γιόγκα.

Η Γιόγκα διδάσκει όχι μόνο τη σωματική αλλά και την πνευματική άσκηση με απώτερο στόχο τη σταθερότητα, τη δύναμη και την αντοχή του ατόμου, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια, ομιλίες, διαλογισμούς, Μaster classes, Yoga classes, Ινδικό χορό, έκθεση προϊόντων και αγορά προϊόντων.

Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης για τη σταθερότητα και την άνεση μέσα από τη διαδικασία της σωματικής στήριξης, στάσης και πρακτικής (asana) εξηγεί ουσιαστικά τη φιλοσοφία της Γιόγκα.

Όσοι οπαδοί της Γιόγκα βρεθούν στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής θα έχουν τη ευκαιρία να ερευνήσουν την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη σωματικής και πνευματικής άσκησης.

‘Sthira Sukham Asanam’ – Βιώνοντας τη σταθερότητα και την άνεση μέσα από μια άσανα

Sthira είναι η σταθερότητα, η δύναμη και η αντοχή. Είναι η ικανότητα να μένουμε σταθεροί και συγκεντρωμένοι στην εσωτερική μας δύναμη ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες. Τότε θα αρχίσουμε να βιώνουμε και την πνευματική σταθερότητα μας.

Sukham είναι η άνεση-ευελιξία, η ανακούφιση, η ευρυχωρία. Με μια ελεύθερη μετάφραση είναι και η ανάπτυξης της ‘καλής’ στάσης απέναντι σε οτιδήποτε αρνητικό. Η χαρά και η διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Asana είναι η σωματική στάση, σωματική πρακτική, βάση στήριξης.

Ο αυτοσεβασμός, η αυταγάπη και η ευγνωμοσύνη στην εσωτερική μας δύναμη εντός και εκτός στρώματος είναι ο στόχος, ενώ το εργαλείο για να τα επιτεύξουμε είναι η Γιόγκα. Η χαρά και η αρμονία στη ζωή μας μέσα από τις παραδοσιακές πρακτικές αλλά και τα νεότερα συστήματα της γιόγκα.

Το ημερήσιο “Φεστιβάλ Γιόγκα Θεσσαλονίκης” είναι μία εκδήλωση που διοργανώνεται από το 2012 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυτογνωσίας και Ανάπτυξης της φιλοσοφίας της Γιόγκα – Φεστιβάλ Γιόγκα Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

09.00-10.00 Διαλογισμός mindfulness με την Μανταλένα Κουνινή
10:30-11:30.Traditional Hatha Yoga με τον Αριστοτέλη Γκουλιάφα
12:00-13:30 Yoga Flow με την Μαρία Μαγκανάρη και τον Νίκο Geo
14:00-14:45 Ομιλία: Συνειδητή Διατροφή με την Κατερίνα Τυροθουλάκη
15:00-15:45 Ομιλία: Η διαχρονική διδασκαλία της Bhagavad Gita με τον Γιώργο Βαφειάδη
16:00-17:00 Yin Yoga με την Μαίρη Καμπουράκη
17:30-18:30 Bhakti Flow Yoga με την Κατερίνα Γεωργοπούλου
19:00-20:00 Συναυλία Kirtan με τους Bhakti Age Kirtan Group, Μιχάλης Ευαγγελίδης & Στέλιος Καρπαθάκης
20.30-21.00 Κλείσιμο – Om Chanting με την Ελένη Suprasanna Dasi

Παράλληλες Δράσεις – Workshops

10:00-12:00 Οι Παραδοσιακοί Χαιρετισμοί της Patanjali Hatha Yoga με τον Σπύρο Καπνιά Garudananda
17.00-19.00 Εύχρηστες Τεχνικές Thai Massage με την Έλλη Καμήλαλη

Loka Samasta Sukhino Bhavantu!

Μακάρι όλα τα πλάσματα να είναι ευτυχισμένα σε ειρήνη κι αγάπη!

Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Μ2
25ης Μαρτίου και Παραλία , Θεσσαλονίκη

Γενική είσοδος: 5€                                                                                                Παράλληλες Δράσεις -Workshops: Συμμετοχή 10 ευρώ

Προηγούμενο άρθροΈκθεση “Enigma 2”
Επόμενο άρθροΑlfred Lord Tennyson – Richard Strauss «Enoch Arden»
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος