5ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος

Από το 2016 θεσμοθετήθηκε σε ετήσια βάση Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Το εργαστήριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μέλος του Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ.

Το εντατικό δεκαπενθήμερο Εργαστήριο πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στους Δελφούς και έχει συγκεκριμένο θέμα κάθε έτος που αντλείται από το αρχαίο δράμα.

Πέμπτο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος - Εθνικό Θέατρο - Εθνικό Θέατρο

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ηθοποιούς με εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, χορογράφους και γενικά σε πρακτικούς του θεάτρου που επιθυμούν την πρακτική θωράκιση για την ενασχόληση τους με το αρχαίο δράμα, να εστιάσουν και να εμβαθύνουν τη σπουδή τους πάνω σε αυτό.

Οι συμμετέχοντες, μέσω της παρακολούθησης του προγράμματος, αποκτούν εξειδικευμένη γνώση στο αρχαίο δράμα, ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα συνεργασίας, συνύπαρξης και δημιουργικής ανταλλαγής εμπειριών, γνώσεων και δεξιοτήτων.

Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος - Εθνικό Θέατρο - Εθνικό Θέατρο

Η καθημερινή εργασία περιλαμβάνει άσκηση φωνής και σώματος, ανάλυση και μελέτη, υποκριτική. Παράλληλα, οργανώνονται συμπληρωματικές εκπαιδευτικές δράσεις όπως ξενάγηση στο χώρο των Δελφών και του Μουσείου, παρακολούθηση σημαντικών παραστάσεων αρχαίου δράματος, κλπ.

Το 5ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 29 Ιουλίου 2022 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Τρίτο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος - Εθνικό Θέατρο - Εθνικό Θέατρο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους και φωτογραφία τους έως και τις 10 Ιουνίου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cv@n-t.gr με την ένδειξη 5ο Διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος.

Υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη Θάνου Παπακωνσταντίνου, με τη συνεργασία της Κωνσταντίνας Αγγελοπούλου (φωνητικό training), της Κάντυ Καρρά (σωματικό training) και του συνθέτη Δημήτρη Σκύλλα.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Ιδρύεται Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
Επόμενο άρθροTo «Velvet» έρχεται στον Ant1