4ο

Ο όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώσει το 4ο “Φεστιβάλ 5 Ηπείρων”, που θα διεξαχθεί από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο Άλσος Βείκου Γαλατσίου Αττικής. Θα είναι μία γιορτή γεμάτη ήθη, έθιμα, παραδόσεις, χρώματα, ήχους, γεύσεις και κουλτούρες των χωρών όλου του κόσμου. Δρώμενα, εκδηλώσεις και μαγειρικές που αισιοδοξούν να μας ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Σύλλογοι από όλο τον κόσμο θα έρθουν στην Αθήνα από τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αφρικής και την Ευρώπη ενώ αναμένονται επιβεβαιώσεις και από άλλες περιοχές του πλανήτη. Ήδη έχουν ανταποκριθεί οι: Ρουμανία, Γεωργία, Αίγυπτος, Τσεχία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ζάμπια, Ακτής Ελεφαντοστού, Ινδία, Αρμενία.

Οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα παρουσιάσουν κάποιο πολιτιστικό δρώμενο, χορό, μουσική ή θεατρικό που αντιπροσωπεύει τη χώρα τους, τον πολιτισμό τους. Θα παρουσιάζουν επίσης παραδοσιακά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης και θα κερνούν παραδοσιακό φαγητό της χώρας τους, με σκοπό να ενημερώσουν για τον πολιτισμό και την ιστορία τους, στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών των λαών.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γαλατσίου 2022 “Παρέα με τ’ αστέρια”.

Προηγούμενο άρθροΔΥΠΑ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για 10.000 νέες θέσεις εργασίας
Επόμενο άρθροΞεκίνησε Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος