Για χρόνια η έκφραση «Θα σε στείλω στον Έβρο» σήμαινε κάτι κακό. Ένα ταξίδι όμως στην περιοχή αποδεικνύει το τελείως αντίθετο. Υπάρχουν ελάχιστα μοναδικά τοπία σαν το Δέλτα του Έβρου, στο ανατολικό σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία, μέσα στο οποίο ζουν σε καλύβες εδώ και χρόνια λίγοι μοναχικοί ψαράδες.

Η εκπομπή «365 στιγμές με την Σοφία Παπαϊωάννου», που θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 23:00, βρέθηκε από τα χαράματα για ψάρεμα στις καλύβες του Έβρου, γνώρισε την «Κυρά του Δέλτα», που εδώ και 41 χρόνια σηκώνει καθημερινά την ελληνική σημαία στην καλύβα της για να την βλέπουν, όπως λέει, οι Τούρκοι απέναντι, και άκουσε πάνω στις βάρκες των ψαράδων τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια με τις μεταναστευτικές ροές, αλλά και τις τουρκικές ακταιωρούς.

Η εκπομπή βρέθηκε σε περιπολία συνοριοφυλάκων κοντά στον φράχτη και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες στο νεκροτομείο της Αλεξανδρούπολης, εκεί που εδώ και 20 χρόνια μεταφέρονται τα πτώματα και τα αντικείμενα των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν τον ποταμό. Ταξίδεψε, επίσης, στα βόρεια του νομού, κατά μήκος του Έβρου ποταμού, και κατέγραψε την ανησυχητική ερήμωση της υπαίθρου σε αυτή την κρίσιμη περιοχή της χώρας.

«365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου

Δευτέρα 21/11/2022 στις 23:00 στο EΡΤNEWS και στις 23:45 στην ΕΡΤ1 κάθε δεύτερη Δευτέρα

Προηγούμενο άρθροΙσχυρός Σεισμός Σε Κάσο. Άκυρη Η Προειδοποίηση Για Τσουνάμι
Επόμενο άρθροΤέλη Κυκλοφορίας 2023