Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφει, γιορτάζοντας τα 35α γενέθλιά του! Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί από την Πέμπτη 24/11 μέχρι την Τετάρτη 30/11, στους κινηματογράφους Έλλη & Ανδόρα.

Το 35ο Πανόραμα κάνει επίσημη έναρξη σε συνεργασία με το CINOBO, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Έλλη, στην οδό Ακαδημίας, με την γαλλική ταινία “Ντάλβα (Dalva)” της Εμανουέλ Νικό, μια εξαιρετική, τολμηρή πρώτη ταινία, βραβευμένη σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ καθώς και με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου FIPRESCI, στα παράλληλα τμήματα των φετινών Καννών.

Με τη σκηνοθέτρια να αφηγείται την πορεία ενός ευαίσθητου 12χρονου κοριτσιού, της Ντάλβα, σεξουαλικά κακοποιημένης από έναν αιμομικτικό πατέρα, που καταφέρνει να την μετατρέψει σε “νύφη” του. Με την Ντάλβα να οδηγεί το κοινό σ’ ένα παράξενο ψυχολογικό ταξίδι: στον μακρύ και οδυνηρό δρόμο της επιστροφής στην παιδική ηλικία, μετά τον επιβεβλημένο ρόλο της να είναι ένα ενήλικο αντικείμενο του σεξ, όπως χαρακτηριστικά έγραφε ένας ξένος κριτικός.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών εδώ.

Προηγούμενο άρθροΟ Τεμπέλης Δράκος Τα Χριστούγεννα Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΜία έκθεση για τα 20 χρόνια των The Callas: ”Love Solidarity Death”
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος