2ο Thessaloniki Free Short Festival

Το 2ο Thessaloniki Free Short Festival θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο We, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, με προβολές 10 βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Φέτος το Thessaloniki Free Short Festival μεγάλωσε. Από την 1η Ιουλίου έως την 31η Αυγούστου 2022, προβλήθηκαν online δωρεάν στη σελίδα του Thessaloniki Free Short Festival στο Instagram μέσω IGTV, 32 ταινίες μικρού μήκους από 16 χώρες του κόσμου, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το Thessaloniki Free Short Festival δημιουργήθηκε την περίοδο του lockdown από μια μικρή ομάδα φοιτητών και αποφοίτων σχολών Τέχνης και σκοπός του είναι να δώσει την ευκαιρία σε κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο να προβάλλουν τις δημιουργίες τους, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας σκέψεις και ιδέες.

Στο Φεστιβάλ υπέβαλαν συμμετοχή 3200 ταινίες μικρού μήκους από 115 χώρες του κόσμου.
Το Thessaloniki Free Short Festival είναι ένα δωρεάν φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο.
Η ομάδα του Thessaloniki Free Short Festival αποτελείται από αποφοίτους και μαθητές Καλλιτεχνικών σχολών από την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δουλεύουν ως ομάδα.

Στόχος τους είναι να δώσουνε στους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους χωρίς κόστος, να προβάλλουν τη δουλειά τους και να δημιουργήσουν ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ τους.
Είναι δωρεάν η υποβολή.

Δεκτές γίνονται ταινίες μικρού μήκους έως 40 λεπτά που γυρίστηκαν από το 2020 και μετά.

Φέτος δόθηκε ιδιαίτερη βάση στο ελληνικό τμήμα και στο ελληνικό σπουδαστικό τμήμα του Φεστιβάλ, καθώς διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν ταινίες από νέους κυρίως κινηματογραφιστές, με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών της υποκριτικής τέχνης;

(Μπέτυ Αρβανίτη, Γιώργος Καραμίχος, Πέτρος Λαγούτης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Μαρίσα Τριανταφυλλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αργύρης Ξάφης, Βάνα Πεφάνη, Δημήτρης Τζουμάκης, Βαγγέλης Ευαγγελινός), δείχνοντας πως το ελληνικό σινεμά έχει λαμπρό μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Γεννήθηκε Ο Ισπανός Σκηνοθέτης Του Κινηματογράφου Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Επόμενο άρθροΝεο βιβλίο : Νταβίντ Γκρόσμαν «Η ζωή παίζει μαζί μου».
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος