Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ”Νύχτες Πρεμιέρας” αγαπά και στηρίζει έμπρακτα το ελληνικό σινεμά από την πρώτη του έκδοση μέχρι σήμερα με μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων που αναδεικνύουν εγχώριες κινηματογραφικές ιστορίες και νέες φωνές του σινεμά, στη μυθοπλασία αλλά και το ντοκιμαντέρ.

Κάθε χρόνο, το ΔΦΚ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας φιλοξενεί πρεμιέρες ελληνικών ταινιών, εργαστήρια και masterclass για την εγχώρια κινηματογραφική ανάπτυξη και παραγωγή σε συνεργασία με σημαντικούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς και τιμά σημαντικά πρόσωπα της κινηματογραφικής κοινότητας, αναδεικνύοντας το έργο Ελλήνων και Ελληνίδων δημιουργών με βραβεύσεις και αφιερώματα.

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023.

Οι αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τη φετινή διοργάνωση είναι: Δαναός Ι & ΙΙ, Ιντεάλ, Άστορ, Άστυ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Παλλάς, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
Προηγούμενο άρθρο“Μισάνθρωπος” του Μολιέρου στο Θέατρο Εμπορικόν – 2ος Χρόνος
Επόμενο άρθροOnline έκθεση “Ο γαλαξίας μου: Μίκης Θεοδωράκης”
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος