Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας αλλάζει φιλοσοφία, αλλάζει τρόπο και χρόνο διεξαγωγής, αναδιοργανώνει την οργανωτική και καλλιτεχνική του ομάδα, επιχειρεί να προβάλλει φλέγοντα κοινωνικά θέματα με τη γλώσσα του κινηματογράφου, αποκτά μεγαλύτερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμά του με πολλά και ενδιαφέροντα εργαστήρια, master classes και συζητήσεις, επεκτείνει τις συνεργασίες του με καταξιωμένους φορείς, πανεπιστήμια, φεστιβάλ, διατηρώντας φυσικά τις ήδη υπάρχουσες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας θα δηλώνει την παρουσία του με εκδηλώσεις και αφιερώματα καθ΄όλη τη διάρκεια το έτους με αποκορύφωμα την κεντρική του διοργάνωση στο τέλος κάθε Σεπτέμβρη.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι η προσήλωση στην ποιότητα και στην ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου παραμένει ως βασικός κορμός το διαγωνιστικό με το Διεθνές, Ελληνικό και animation. Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει από ένα όγκο 200 περίπου συμμετοχών το πρόγραμμα προβολών του.

Η στροφή στους σύγχρονους προβληματισμούς αποτυπώνεται τόσο στο κεντρικό αφιέρωμα όσο και στα εργαστήρια και master class.

Τέλος, το φεστιβάλ θα μεταδίδεται online σε πραγματικό χρόνο, ενώ μέρος του θα προβάλλεται σε αρκετές πόλεις της Θεσσαλίας ταυτόχρονα με το κεντρικό φεστιβάλ.

Θα φιλοξενηθούν ειδικοί και επώνυμοι για κάθε αφιέρωμα, εργαστήριο και master class.

Το φεστιβάλ, με Συμβούλους διοργάνωσης την Alpha Marketing, θα συνεργαστεί με το ΕΚΟΜΕ, το film office Θεσσαλίας, το film office Θεσσαλονίκης, τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Φεστιβάλ Κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ με τα οποία βρίσκεται σε επαφή, και φυσικά με όλους τους φορείς, Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ΠΟΚΕΛ Λάρισας, με τους οποίους το συνδέει μια μακρόχρονη συνεργασία.

Προηγούμενο άρθρο“Night Photography”στη Blank Wall Gallery
Επόμενο άρθροΟ Γιώργος Νανούρης και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στο «Art Week» της ΕΡΤ2 με τη Λένα Αρώνη
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος