10ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου

Το πρόγραμμα για το 10ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου  της Fabrica Athens περιλαμβάνει φέτος συνολικά 61 δράσεις, με 26 παραστάσεις θεάτρου και performance, 10 εκπαιδευτικά σεμινάρια, 5 μουσικές δράσεις και 20 καλλιτέχνες και χειροτέχνες στην εικαστική έκθεση. Από τις 22 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου ο Κεραμεικός μεταμορφώνεται σε μία γιορτινή γειτονιά, γεμάτη τέχνη, χαρά και συνύπαρξη!

Στόχος του HRTFest είναι η ανάδειξη των καλλιτεχνών που παίρνουν την τέχνη στα χέρια τους και η παρουσίαση DIY δημιουργιών. Το όνομα και ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ προέκυψαν από την ίδια την ταυτότητα της ομάδας, καθώς κεντρικό ρόλο στη φιλοσοφία του HRTH έχουν οι ιδέες του χειροποίητου και του ανακυκλώσιμου. «Αυτό που με κόπο κάναμε, του δώσαμε έναν τίτλο», λένε τα μέλη της ομάδας. Μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε, με τον χώρο του πολιτισμού να πλήττεται και τους καλλιτέχνες να καλούνται να βρουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν τη δημιουργία, η ιδέα του Φεστιβάλ εμπνέεται από έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και παραμένει -10 χρόνια μετά τη δημιουργία του- πιο επίκαιρη από ποτέ!

Το HRTFest φιλοξενεί θέατρο, σωματικό θέατρο, θέατρο δρόμου, παιδικό θέατρο, αυτοσχεδιασμό, χοροθέατρο, performance, video performance, video dance, music performance, site specific performance, standup comedy, σύγχρονο χορό, συναυλίες, live μουσική, μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες, προβολές video art, ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, installations, καλλιτέχνες τσίρκο, ακροβατικά, aerial Skills, κόσμημα, μάσκα, κούκλα, ένδυμα, DIY κατασκευές, δημιουργική απασχόληση παιδιών, σεμινάρια, διαλέξεις.

Για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ εκτός από Έλληνες καλλιτέχνες περιλαμβάνει και διεθνείς συμμετοχές, με καλλιτέχνες και ομάδες που μοιράζονται κοινό όραμα με τη Fabrica Athens.

Προηγούμενο άρθροΟι Villagers of Ioannina City στο Θέατρο Βράχων
Επόμενο άρθροΈκθεση: «Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους»
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος