Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου διοργανώνει μία μεγάλη έκθεση για τα 10 χρόνια της που παρουσιάζεται  από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 27 Μαΐου.

Ο Συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου θέλησε σε αυτήν την έκθεση – ορόσημο για την Πινακοθήκη να παρουσιάσει πολύ αγαπημένα του έργα που έχει ανά τα χρόνια συλλέξει. Η επιμελητική ματιά του επικεντρώθηκε σε δέκα Έλληνες και Ελληνίδες εικαστικούς που διατρέχουν με το έργο τους τον 20ο αιώνα έως και τις μέρες μας.

«Οι επιλογές με έργα δέκα μόνον καλλιτεχνών δεν μιλάνε μόνο για ιδιαιτέρες αγάπες ή εκλεκτικές συγγένειες αλλά ουσιαστικά κατασκευάζουν ένα αφήγημα για μερικά από τα κεντρικά ερωτήματα που απασχολούν τον συλλέκτη. Ασφαλώς αφουγκραζόμαστε αιτήματα περί́ εντοπιότητας εδώ με έναν τρόπο που δεν έχει ξανά́ γίνει τόσο ξεκάθαρος. Η γενεαλογία η οποία μοιάζει αδύνατον να βγάλουμε από τη συζήτηση είναι ασφαλώς η λεγομένη Γενιά του ’30 και τα αιτήματά της. Ο Γιώργος Βογιατζόγλου όχι μόνον παρουσιάζει εδώ δυο από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της αλλά απλώνει ένα νήμα που θα ενώσει το ’30 με το ’60 και από εκεί το ’80 έως τον αιώνα που μόλις διανύουμε…» επισημαίνει ο συνεπιμελητής της έκθεσης Θανάσης Μουτσόπουλος.

Την επιμέλεια υπογράφουν οι Θανάσης Μουτσόπουλος και Γιώργος Βογιατζόγλου. Η έκθεση 10 Χρόνια Πινακοθήκη Βογιατζόγλου συνοδεύεται από πολυσέλιδο επετειακό λεύκωμα.

Η έκθεση περιλμβάνει έργα των: Κωνσταντίνος Παρθένης, Θανάσης Απάρτης, Χρήστος Καπράλος, Γιάννης Τσαρούχης, Αλέκος Φασιανός, Κλεοπάτρα Δίγκα, Ελένη Μωραΐτη, Τάσος Μαντζαβίνος, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Αλέκος Κυραρίνης.

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου
Επόμενο άρθρο10 χρόνια Onassis Dance Days